Hlavní obsah

Hvězdy fotbalové Chelsea míří do Prahy

Jan KrůtaPrávo

Ojedinělou akci pro české fotbalové fanoušky přichystala agentura Sport Invest, která zastupuje mj. anglické šampióny z Chelsea Petra Čecha a Jiřího Jarošíka. Hvězdy londýnského klubu v čele s kapitánem klubu Johnem Terrym a záložníkem Frankem Lampardem přiletí v pátek 17. června na čtyřdenní návštěvu Prahy.

Článek

Spoluhráče pozval do své rodné vlasti právě Čech. "Vím, že počet příznivců Chelsea v Česku hodně roste a právě pro ně, hlavně pro děti a mládež, je tato akce určena. Fanoušci tak budou moci vidět hráče svého oblíbeného klubu naživo," řekl Petr Čech. "Dalším cílem je představit spoluhráčům Prahu a ukázat jim její krásy," dodal.

Kromě dvou českých fotbalistů a anglických reprezentantů Terryho s Lampardem je zatím jistá účast islandského útočníka Eidura Gudjohnsena, o dalších jménech se jedná. "Počítáme s šesti až deseti hráči," prozradil David Trávníček z firmy Sport Invest. Podle informací Práva by mohl přijet i pravý obránce Glenn Johnson a někteří další.

Mourinho pozván nebyl

Chybět stoprocentně bude útočník Didier Drogba, který má ve stejném termínu reprezentační povinnosti v týmu Pobřeží Slonoviny, do Prahy nedorazí ani Portugalci Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira, Tiago a trenér José Mourinho. "S panem Mourinhem jsme nejednali," uvedl Trávníček.

Hráči sice už budou mít v polovině června dovolené, ale jejich návštěvu české metropole to prý neohrozí. "Tuto akci domlouváme už od prosince. Všichni oslovení to tudíž věděli hodně dopředu a účast potvrdili," vysvětlil Trávníček.

"Petr nás pozval a rádi jsme jeho nabídku přijali. Na akci se těším a jsem přesvědčen, že si to všichni pořádně užijeme," řekl na Čechových internetových stránkách John Terry, nedávno vyhlášený Asociací profesionálních fotbalistů hráčem roku v Anglii.

Dejte Čechovi gól z penalty

Hvězdy Chelsea dorazí do Prahy 17. června, kdy absolvují velkou tiskovou konferenci. V sobotu začne v 10 h před Starou celnicí nedaleko náměstí Republiky sportovní den spojený s autogramiádou, soutěžemi i fotbalovým minizápasem, jehož protagonisty budou hráči Chelsea. Šanci stát se jeho aktéry mají vybraní fanoušci, kteří budou mít zároveň možnost kopnout si penaltu na Čecha. O den později se fotbalisté budou věnovat golfu a v pondělí před odletem domů si ještě stihnou prohlédnout Prahu.

Reklama

Související témata: