Hlavní obsah

Maradona vděčí za záchranu života dcerám

PRAHA

Svým dcerám vděčí někdejší fotbalový idol Diego Maradona za záchranu života. Prostopášný styl, nadváha a drogy jej loni přivedly na pokraj zhroucení, ale bývalý mistr světa si nechal podvázat žaludek a už prý dodržuje životosprávu.

Článek

"Ke starému způsobu života se nemůžu vrátit, zabilo by mě to," řekl čtyřiačtyřicetiletý Maradona na tiskové konferenci v Buenos Aires, když se vrátil z cesty po Španělsku a Kubě. "Z těžké situace mi pomohly mé dcery. Už neholduji nočnímu životu a spím v době rodičů," prozradil.

Kapitán mistrů světa z roku 1986 loni strávil deset dnů na jednotce intenzivní péče, protože jej postihly problémy se srdcem a dýcháním. U nemocnice tehdy nocovaly stovky Argentinců a modlily se za jeho uzdravení. Maradona od březnové operace žaludku zhubnul 33 kilo a během návštěvy Španělska si zahrál i fotbal.

"Dříve jsem měl spoustu peněz, ale žádný čas na své dcery. Teď je to naopak," dodal Maradona. Šanci vrátit se ke svému milovanému sportu mu nabídl jeho bývalý klub Boca Juniors. Zda nabídku hledat pro dvacetinásobného argentinského mitra nové talenty a starat se o mládež přijme, se Maradona zatím nerozhodl.

"O tom si musíme ještě promluvit," prohlásil. "Smlouva by zahrnovala spoustu věcí, není to papír, který bych na místě podepsal. Pokud se s Bokou nedohodnu, vrátím se na Kubu," uvedl Maradona.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín