Hlavní obsah

Fotbalová Plzeň propustila trenéra, Pulpita nahradí Michálek

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Plzeň dohrají zbytek jarní části druhé ligy s novým koučem. Dosavadní trenér Martin Pulpit u týmu v pondělí po vzájemné dohodě s vedením klubu skončil a ve zbytku sezony ho nahradí místní odborník Zdeněk Michálek, který se věnoval v poslední době plzeňské mládeži. Změnu potvrdil ředitel klubu Radek Havel.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Bývalý trenér fotbalistů Viktorie Plzeň Martin Pulpit

Článek

Pulpit měl od vedení klubu jediný úkol: přivést tým zpět do první ligy. Jenže po sérii několika nepodařených zápasů v posledním období dnes ráno jeho působení ve Štruncových Sadech skončilo. "Na základě špatných výsledků z posledního období jsme se s trenérem domluvili na odchodu," prohlásil Havel.

Plzeň patřila dlouho k hlavním adeptům na druhé postupové místo za Mostem, který si cestu mezi elitu vybojoval už před týdnem. Nyní je ale západočeský klub na třetím místě tabulky a pokud se chce po roční odmlce do nejvyšší soutěže vrátit, musí spoléhat na zaváhání svých soupeřů. Na rozdíl od svých soupeřů má ale sehráno o jedno utkání více.

Osmapadesátiletý Michálek se k týmu vrací už poněkolikáté. Naposledy seděl na plzeňské lavičce v závěru loňského jara, kdy byl "konzultantem" tehdejšího kouče Františka Cipra v době před sestupem z první ligy. U týmu působil v roli hlavního kouče naposledy v sezoně 2002/2003, kdy Viktorii už počtvrté ve své kariéře přivedl do nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: