Hlavní obsah

Nikdo není nenahraditelný, varoval Ronalda brazilský kouč

PRAHA

Trenér brazilské fotbalové reprezentace Carlos Alberto Parreira varoval hvězdného útočníka Ronalda, že by se mohl zříct jeho služeb. Trojnásobný nejlepší hráč světa v minulých dnech prohlásil, že by rád vynechal červnový Pohár FIFA, protože si potřebuje odpočinout. Turnaj v Německu navíc podle Ronalda nemá velký význam.

Článek

Parreira kanonýrovi Realu Madrid obratem vzkázal, že nikdo není nenahraditelný. "Bylo by skvělé, kdybych mohl koučovat tým pouze na mistrovství světa a nemusel se starat o kvalifikační zápasy a přípravná utkání," reagoval kouč na Ronaldovo zpochybnění významu turnaje. Parreira chce nadcházející Pohár FIFA využít jako generálku na světový šampionát, který bude příští rok hostit rovněž Německo.

"Má právo požádat o uvolnění. Pokud k tomu existuje nějaký vážný důvod, můžeme se o tom bavit. Ale že chce odpočívat, to neberu," prohlásil Parreira na letišti v Riu de Janeiro po příletu z Istanbulu, kde ve středu sledoval finále Ligy mistrů.

Brazilský trenér varoval Ronalda, že by mohl přijít o místo v reprezentaci. "Ať klidně zůstane doma, jestli nechce hrát. V takovém případě je to lepší, protože jinak jenom zabírá místo jiným," uvedl Parreira. Místo startu na Poháru FIFA chtěli odpočívat také Ronaldinho z Barcelony a Adriano z Interu Milán, kouč však žádosti jejich klubů zamítl.

Ronalda nechce omluvit, i když chápe, že obdivovaný fotbalista není po nedávném rozchodu se snoubenkou Danielou Cicarelliovou v ideálním rozpoložení. "Jsme lidé, máme pro to pochopení. Ronaldo se vzpamatovává z několika těžkých osobních situací. Ale odpočinek není omluvou," zopakoval Parreira.

Reklama