Hlavní obsah

Ronaldo se stále brání startu na Poháru FIFA

PRAHA

Brazilský fotbalista Ronaldo stále není ochoten hrát na blížícím se Poháru FIFA. Útočník Realu Madrid trvá na tom, že si potřebuje po sezoně odpočinout a ke změně názoru ho nepřimělo ani varování trenéra Carlose Alberta Parreiry, který mu pohrozil vyřazením z národního týmu.

Článek

"Budu se dál snažit o to, abych byl z nominace omluven," řekl Ronaldo novinářům na letišti v Riu de Janeiro krátce po příletu ze Španělska, kde s Realem v sobotu uzavřel sezonu. "Nejsem nějaký mladík, který zrovna přijel. Odehrál jsem za reprezentaci zatím všechny soutěže," dodal.

Trojnásobný nejlepší hráč světa v minulých dnech prohlásil, že by rád červnový Pohár FIFA vynechal. Turnaj v Německu podle Ronalda nemá velký význam, a pokud by na něm musel startovat, dočkal by se pořádné dovolené až příští rok po mistrovství světa.

Parreira, jenž chce Pohár FIFA využít jako generálku na světový šampionát, ale odpočinek odmítl vzít jako přijatelný důvod k omluvence. Hráče, kteří nejsou národnímu týmu ochotni přinést oběti, prý klidně nahradí jinými.

Ronaldo a téměř všechny další brazilské opory slavných evropských klubů, dostali od Parreiry pozvánku na reprezentační sraz. Kouč vynechal jen zkušené obránce Cafúa a Roberta Carlose, protože chce na Poháru FIFA vyzkoušet nové hráče.

Osmičlenný turnaj v Německu se uskuteční od 15. do 29. června. Ještě předtím Brazílii čekají zápasy kvalifikace o postup na mistrovství světa, kde má obhajovat titul.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články