Hlavní obsah

Brazilský útočník Ronaldo nebude hrát Pohár FIFA

Brazilský fotbalista Ronaldo se přece jen dočkal omluvenky z národního týmu. Trenér Alberto Parreira se po dlouhém váhání rozhodl vyhovět jeho žádosti o uvolnění a do nominace na nadcházející kvalifikační zápasy o postup na MS a na Pohár FIFA útočníka Realu Madrid nezařadil.

Foto: ČTK/AP

Brazilec Ronaldo

Článek

Trojnásobný nejlepší hráč světa se s Parreirou v pondělí sešel, aby si vyjasnili situaci. "Ronaldo má osobní problémy, které mu momentálně znemožňují naplno se soustředit na reprezentační povinnosti," uvedl Parreira na internetové stránce brazilské konfederace.

Ronaldo se minulý týden nechal slyšet, že by Pohár FIFA rád vynechal kvůli únavě. Odpočinek však nebyl podle Parreiry přijatelným důvodem k omluvence a útočníkovi pohrozil vyřazením z reprezentace. Hráče, kteří nejsou národnímu týmu ochotni přinést oběti, prý klidně nahradí jinými.

Nakonec ale Parreira uznal, že Ronaldo potřebuje i psychický odpočinek. Trenér už dříve prohlásil, že chápe, že obdivovaný fotbalista není po nedávném rozchodu se snoubenkou Danielou Cicarelliovou v ideálním rozpoložení. "Jsme lidé, máme pro to pochopení. Ronaldo se vzpamatovává z několika těžkých osobních situací," řekl minulý týden Parreira.

Místo Ronalda trenér do týmu povolal na kvalifikační duely kanonýra Sao Paula Grafiteho. Na Pohár FIFA do Německa pojede Julio Cesar ze Sevilly

Reklama

Související témata: