Hlavní obsah

Čeští vyjednavači podle Haška manipulují s delegáty

PRAHA

Týden před volební valnou hromadou Českomoravského fotbalového svazu se boj o křeslo předsedy přitvrdil. Jeden z kandidátů Ivan Hašek prohlásil, že se česká vyjednávací skupina pokouší manipulovat s delegáty valné hromady i s veřejným míněním.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ivan Hašek

Článek

K prohlášení ho vedla zpráva z jednání české skupiny, která se objevila v pátek na svazovém internetu. V ní je mimo jiné uvedeno, že moravská vyjednávací skupina odmítla Haškovi slíbit, že bude propagovat jeho kandidaturu.

"O žádný příslib veřejné podpory kandidatury jsem na schůzce s moravskou vyjednávací skupinou nežádal. Respektuji právo obou skupin vyslovit podporu kandidátovi, kterého považují za nejvhodnějšího," řekl Hašek a pokračoval: "Zprávu považuji za hrubý a účelově zavádějící pokus, jak ovlivnit delegáty připravované valné hromady."

Pozastavil se i nad tím, proč česká skupina zveřejňuje stanovisko druhé vyjednávací skupiny. "Kdyby moravská skupina chtěla svoje stanoviska prezentovat, učinila by tak přímo a bez prostředníka," řekl Hašek.

Tiskový mluvčí ČMFS Daniel Macho potvrdil, že autorem zprávy je opravdu česká vyjednávací skupina. Ta až dosud ze svých jednání komuniké nevydávala.

Její dnes zveřejněné hodnocení moravské schůzky s kandidáty na předsedu vyznívá výrazně lépe pro Haškova konkurenta Vlastimila Košťála. Přitom moravská komora na svém úterním zasedání v Olomouci konstatovala, že Košťál je pro ni nepřijatelným kandidátem. Zároveň pověřila svou pracovní skupinu vyjednávat s Haškem v případě, že moravský kandidát Pavel Mokrý odstoupí.

"Pokud chceme fotbalu vrátit kredit, prestiž a důvěryhodnost, už první krok, tedy volby, musí být korektní, průhledný a férový," prohlásil Hašek.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín