Hlavní obsah

Mokrý kandidovat nebude, Morava podpoří Haška

Pavel Mokrý vzdá volební boj o místo předsedy Českomoravského fotbalového svazu. Brněnský funkcionář, který byl jedním ze tří kandidátů už na dubnové valné hromadě, po úterním zasedání moravské komory s dalším uchazečem o předsednický post Ivanem Haškem oznámil, že nejpozději do čtvrtka své rozhodnutí definitivně potvrdí. Morava se tak v páteční volbě postaví za Haška.

Článek

Mokrý zopakoval, že nechce setrváním na kandidátní listině prodlužovat patový stav v českém fotbale. "Nejprve o tom chci informovat své voliče a vysvětlit jim důvody, které mě k tomu vedou. Ale už po dubnové valné hromadě jsem naznačil, že necítím podporu na české straně. Nechci brzdit volbu nového předsedy," řekl Mokrý.

V pozici moravského lídra tak Mokrého střídá Hašek. Obě strany dnes došly k závěru, že ve většině dnešního patnáctibodového programu se jejich názory na budoucnost českého fotbalu podobají.

"Nenašli jsme žádný větší rozpor. Cítím, že moravská komora je státotvorná a nechce volbu zablokovat," prohlásil Hašek. Jmenovité rozdělení kompetencí v případě volebního úspěchu prý nebylo náplní programu. Hašek i Mokrý se jen shodli v tom, že mužem na svém místě je generální sekretář Petr Fousek.

Klima se změnilo ve prospěch Haška

Muž, který se v boji o předsednickou funkci postaví Vlastimilu Košťálovi, vyjádřil přesvědčení, že na Moravě se klima oproti dubnovým volbám příznivě změnilo v jeho prospěch. "Situace je zcela jiná než při první volbě. Šance v Čechách jsou vyrovnané a já věřím, že s podporou Moravy získám v prvním kole většinu v obou komorách," řekl Hašek. Zdůraznil, že po prvním kole dobrovolně neodstoupí. To pro případ, že v Čechách i na Moravě zvítězí oba lídři a došlo by na dohodovací řízení.

Mokrý dále zůstává v roli kandidáta na místopředsedu svazu, v níž dosud působil. "Fotbal je můj život a ještě další funkční období bych ve funkci rád zůstal," uvedl Mokrý. Doplnil, že součástí jeho odstoupení z předsednického boje je i rezignace Jiřího Kubíčka a Mojmíra Fryčáka, kteří se ucházeli o post místopředsedy.

Reklama