Hlavní obsah

Pelé je zdrcen z drogového osudu svého syna

Brazilská fotbalová legenda Pelé se těžce smiřuje s tím, že se jeho syn zapletl do obchodu s drogami. Pětatřicetiletého Edsona do Nascimenta v úterý Pelé navštívil ve vyšetřovací vazbě a nejvíce litoval toho, že si ničeho nevšiml. Jeho synovi, který později přiznal, že drogy sám užíval, hrozí za distribuci narkotik až patnáct let vězení.

Článek

"Určitě všichni ví, jak moc jsem emotivní člověk. Když jsem Edinha viděl, neměl jsem co říct. Jen jsem ho objal, plakal a slíbil, že se pokusím mu pomoci přestát tyto problémy," řekl novinářům trojnásobný mistr světa a bývalý brazilský ministr sportu.

Vinu vzal na sebe a následky je prý připravený nést. "Asi proto, že jsem tolik pracoval, jsem byl slepý. Vždycky jsem proti drogám bojoval. O to je horší, že jsem je neviděl ve vlastním domě," dodal sklíčeně muž považovaný za nejlepšího fotbalistu všech dob.

Pelého syna zadržela protidrogová policie spolu s dalšími padesáti lidmi v přímořském letovisku Santos nedaleko Sao Paula, všichni jsou podezřelí z obchodování s drogami. Jak později Edinho přiznal, když s fotbalem před šesti lety přestal a měl potíže s koleny, začal drogy užívat. Závislý prý byl na marihuaně.

"Měl jsem deprese," přiznal Edinho. Situace se mu prý vymkla z rukou. "Teď jsem na dně. Drogy - to byla velká chyba. Prosím svou rodinu o pomoc a odpuštění," dodal Pelého potomek, který se vydal od začátku fotbalové kariéry na dráhu brankáře, aby se vyhnul srovnání se slavným otcem.

Edinhovi právníci věří, že bude brzy propuštěn na kauci a jim se podaří obvinění snížit z distribuce na pouhé užívání drog.

Reklama