Hlavní obsah

Košťál doufá, že změnil negativní názor Moravy

PRAHA

S optimistickým dojmem, že moravští volitelé změnili svůj pohled, půjde do páteční volby předsedy fotbalového svazu Vlastimil Košťál. Udělal pro to prý maximum. Při svých cestách po Moravě se snažil především změnit negativní názor, který tam o něm převládal.

Článek

"Věřím, že patová situace se opakovat nebude, i když hypoteticky je možné, že delegáti předsedu nezvolí. To by však bylo hodně špatné, krajně nezodpovědné," řekl Košťál ČTK. "Je potřeba zvolit, tvrdě pracovat a hnutí musí chtít výsledky."

Košťál: Přehlíželi mé úspěšné projekty

Před dvěma měsíci bývalý šéf Sparty sice získal nejvíce hlasů, ale postoj moravských zástupců znamenal, že se volba musí opakovat. Košťál se prý z neúspěchu poučil. "Přemýšlel jsem o tom, proč na mě pískali lidi, kteří mě ani pořádně neznají. Zcela přehlédli úspěšné projekty, které za mnou stojí - vydavatelství, Sparta a nakonec i národní mužstvo. Asi dali na obraz, který někdo záměrně učinil," řekl Košťál.

Před první valnou hromadou měl s moravským kandidátem Mokrým domluvu, že on nebude jezdit a získávat hlasy v Čechách, Košťál naopak na Moravě. "Čtrnáct dnů jsem situaci analyzoval a především musel strávit frustraci z neúspěchu. Poté jsem začal jednat se skupinou vyjednavačů, ale především s jednotlivými voliteli. V Čechách je situace stabilní, proto jsem se zaměřil na Moravu," naznačil Košťál svou strategii před druhou volbou.

Na Moravě o něm měli zkreslené informace

Potěšilo ho, když se v diskuzích ukázalo, že moravští zástupci o něm většinou měli zkreslené informace. "Na valné hromadě se ukázalo, že domluva s Mokrým nebyla nejlepším řešením, protože nikdo nebyl zvolen. Na Moravě jsem našel spoustu sympatických lidí, kteří však byli ovlivněni zejména jedním olomouckým funkcionářem. Po setkání s mnohými se situace příznivě změnila," řekl Košťál.

Mise na Moravu ho stály hodně času, dost jej vyčerpaly, ale projevily se prý příznivě. "Hodně mě to i obohatilo. Objevil jsem specifičnosti, které v moravském fotbalu jsou. To se mi v případě zvolení určitě hodí pro správná řešení problémů, pro celou práci," uvedl Košťál.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň