Hlavní obsah

Maradonu vítalo v Neapoli 70 000 lidí

NEAPOL

Sedmdesát tisíc diváků přišlo na stadion San Paoli v Neapoli, aby pozdravilo argentinského fotbalistu Diega Maradonu. Jeden z nejlepších hráčů fotbalové historie se po 14 letech vrátil do města pod Vesuvem, kde prožil nejlepší období své kariéry. Maradona přijel na zápas bývalých i současných hráčů Neapole a Juventusu Turín, kterým se loučil s kariérou obránce Ciro Ferrara.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Argentinec sice k zápasu nenastoupil, omluvil se kvůli problémů s kolenem, ale za bouřlivého potlesku absolvoval na stadionu čestné kolo.

Neapolští fanoušci, jejichž klub dnes hraje jen třetí ligu, nostalgicky vzpomínají na slavnou éru, která začala Maradonovým rekordním přestupem za 12 miliónů dolarů v roce 1984. Argentinec přivedl klub k dvěma triumfům v lize i k vítězství v Poháru UEFA a za sedm let vstřelil 115 gólů.

"Vždycky jsem Neapol miloval, byla mým druhým domovem a prožil jsem tady nejšťastnější léta svého života," prohlásil dnes dojatě na letišti, kam dorazil i se svou bývalou manželkou Claudií a dvěma dcerami.

Jeho kariéru pod Vesuvem ukončily v roce 1991 drogy, ale tisíce obdivovatelů neztratil. Dnes se obrátil i na ty, kteří ho tehdy zatratili. "Jsem teď úplně jiný člověk. Zhubl jsem, znovu mám radost ze života a už čtrnáct měsíců neberu drogy," řekl Maradona a slíbil, že se do Neapole ještě někdy vrátí.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín