Hlavní obsah

Fotbalové bezvládí odhání peníze!

Fraška, kterou opakovaně předvádí česká fotbalová smetánka je svým způsobem k smíchu. Ale stačí se jen trochu zaposlouchat do kuloárních tamtamů a začne vás mrazit v zádech. Bossové některých klubů totiž začínají vážně uvažovat o tom, že už nebudou zbytečně cpát peníze do tak nespolehlivého podniku jakým je český fotbal.

Článek

"Za sto padesát miliónů jsem vybudoval v Horních Počernicích sportovní areál, k tomu navíc ročně do klubu sypu patnáct miliónů korun a to už po dobu šesti let, tak si to spočítejte. A teď tady ti panáci předvedou takovou taškařici. Já už na to kašlu, jestli se okamžitě něco nezmění, tak odcházím z fotbalu, soptil po páteční neúspěšné volbě předsedy ČMFS Vojtěch Tomi, šéf třetiligového Xaverova.

Jeho rozhořčení je pochopitelné, patří ke stoupencům Ivana Haška, tedy kandidáta, který představuje nové pojetí řízení svazu. "Já se nedivím, že spousta lidí hlasuje, jak hlasuje. Doteď se měli dobře a myslí si, že když zvolí Vlastimila Košťála, tak to tak zůstane. Žebráci. Jenže i na kované Košťálovce by mohla dolehnout bída," pokračoval Tomi.

Šéfové Marily jsou tím, co se děje v českém fotbalu naprosto zhnusení a velmi vážně uvažují o tom, že přestanou podporovat fotbalový klub v Příbrami prozradil jeden z velmi vlivných mužů českého fotbalu. Doteď nastrkali do příbramského klubu sto miliónů korun a už jim prostě došla trpělivost. Mimochodem Příbram a její šéf Jaroslav Starka patří k nejvěrnějším stoupencům Vlastimila Košťála.

Když se zeptáte stávajícího vedení svazu, jestli se ve světle všech těch trapasů spojených s volbou předsedy nebojí odlivu kapitálu a znevážení fotbalu jako produktu, odpovědi jsou rozpačité. "Cítíme, že stávající situace není ideální, nicméně nedomníváme se, že by to mělo mít nějaký podstatný vliv na příliv peněz do fotbalu," tvrdí generální sekretář ČMFS Petr Fousek.

A místopředseda svazu odpovědný za finance jde dokonce ještě dál. "On naopak tvrdí, že v současné situaci je to s penězi ještě lepší než dřív," parafrázoval slova svazového pokladníka Ivan Hašek.

Reklama