Hlavní obsah

Teplice přivítají v poháru Slavii

Fotbalisté Teplic a pražské Slavie tvoří nejatraktivnější dvojici čtvrtfinálového programu Poháru ČMFS. Generální sekretář fotbalového svazu Petr Fousek svým losem rozhodl o tom, že v dalších duelech se utkají Ostrava se Zlínem, České Budějovice s Příbramí a Žižkov s Jabloncem.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Páteční los rozhodl o čtvrtfinálových dvojicích Poháru ČMFS.

Článek

Proceduru losování o dvacet minut odsunulo dopolední sněžení, ale ani odklad nestačil zástupcům Českých Budějovic, aby se do Prahy dostavili. "Pan Stiegler uvázl v nehodě nedaleko Mníšku pod Brdy," omlouval sportovní ředitel svazu Ivo Lubas neúčast Jihočechů.

Nakonec mohl do jihočeské metropole zavolat příznivou zprávu a stejně jako svěřenci trenéra Pavla Tobiáše kvitovali los i Příbramští. "Přáli jsme si raději hrát doma, ale je to lepší, než jet na Moravu," prohlásil funkcionář příbramského celku Jozef Kopačka.

Program čtvrtfinále Poháru ČMFS
Středa 16. dubna:
16:30, Baník Ostrava - Tescoma Zlín, FK Teplice - Slavia Praha.
Čtvrtek 17. dubna:
16:30, Viktoria Žižkov - FK Jablonec.
Středa 23. dubna:
16:30, České Budějovice - Příbram.
Semifinále soutěže se bude hrát 6. a 7. května.

Slávistům se také nechtělo na Moravu

Nejspokojenější ale byli Tepličtí, především vzhledem k atraktivitě soupeře. "Se Slavií hrát doma je rozhodně příjemné, bude to pro naše fanoušky určitě zajímavý zápas. Navíc máme velkou motivaci v poháru uspět, je to jedna z cest do pohárové Evropy," usmíval se klubový sekretář František Šnobr. Ani slávisté neměli proti losu výhrady. "Nechtěli jsme hlavně na písek do Zlína nebo do Ostravy. Cestu do Teplic skousneme," prohlásil vedoucí mužstva Pavel Řehák.

Žižkovského Ivana Horníka potěšilo, že jeho tým zůstane doma, souboj s Jabloncem si ale klub přeložil na čtvrtek 17. dubna, protože tři dny předtím hrají Pražané s Příbramí ligový zápas. "Stejně jako Příbram jsme zvažovali, že si duel odložíme na další týden, ale myslím, že to zvládneme," vysvětloval žižkovský manažer. Jablonečtí byli spokojeni už méně, ale jejich ředitel Michal Doležal slíbil, že se hráči o postup poperou. "Lepší jet do Prahy než na Moravu," našel alespoň nějaké pozitivum.

Reklama