Hlavní obsah

Hašek určitě zůstane ve hře

PRAHA

Ivan Hašek při páteční valné hromadě Českomoravského fotbalového svazu znovu velel ke změnám. Jasně a zřetelně. Jako balzám musejí fanouškům znít slova kandidáta na šéfa českého fotbalu, který však nevzešel ani z druhého zasedání delegátů.

Článek

Jiřího Kubíčka, muže, který léta na spoustu lidí v českém fotbale působí jako červený hadr na býka a po minulé valné hromadě se dokonce hrdě hlásil k zákulisním tahům na hraně intrik, si ale Hašek bez okolků naverboval do vyjednávacího týmu pro klíčové jednání na páteční valné hromadě. Možná i to rozhodlo, že svaz stále nemá nového předsedu.

"S Kubíčkem to je předem zabité," pravil nejmenovaný delegát z komory zastupující Čechy. S Kubíčkovým výraznějším vstupem na scénu mimořádné valné hromady přišla na denní světlo omšelá a v zákulisí fotbalu vcelku běžná kšeftařská vložka.

"Vzdám se kandidatury na všechny funkce ve výkonném výboru, bude-li Ivan Hašek u Čechů průchodný," sliboval z pódia. "Kubíček je stejně nevolitelný. Je to jen průhledný pokus ovlivnit volbu," namítal vzápětí Jaromír Šeterle, mladoboleslavský činovník z vyjednávacího tábora Vlastimila Košťála.

"Morava ustupuje hodně, když mě nominovala na předsedu," vložil se do diskuse Hašek a vyslovil díky Kubíčkovi za jeho gesto.

Podobně jako Košťál se i Hašek v pátek po jednání vyjádřil, že neví, zda znovu vstoupí do volebního boje. Ale mimoděk vypuštěná slova byla vcelku jasná. "Minule jsem prohrál, teď to byla remíza, příště třeba vyhraju," bylo zjevné, že Hašek už myslí na zářijové třetí dějství. A potvrdil to i další větou, v níž přiznal, že je notně povzbuzen několika málo hlasy, které získával v průběhu valné hromady na Košťálův úkor.

"V posledním kole už bylo patrné, že delegáti chtějí změnu," cítil, že získává převahu. A z téhle pozice se neustupuje.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň