Hlavní obsah

Podle Kubíčka v pokladně ČMFS chybějí miliony, svaz to popírá

PRAHA

Podle člena výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu Jiřího Kubíčka chybějí ve svazové pokladně desítky milionů korun z prémie, kterou ČMFS dostal od UEFA za postup do semifinále loňského mistrovství Evropy. Vedení svazu se proti tomu dnes ohradilo a celou záležitost předalo odvolací a revizní komisi.

Článek

Ředitel olomouckého klubu řekl na páteční valné hromadě novinářům, že na švýcarském kontě je méně peněz, než tam má být. Jedním dechem dodal, že si ale nemyslí, že peníze někdo ukradl. "Jen konstatuji, že chybějí, a žádám, aby mi někdo vysvětlil, kam přišly," řekl vlivný moravský funkcionář. Dodal, že výkonný výbor k tomu odložil schválení rozpočtu.

Předseda ČMFS Jan Obst okamžitě nařídil hloubkovou kontrolu. Její závěry budou předloženy na zasedání výkonného výboru ČMFS, které je plánováno na konec června. "Ve svazu neexistuje jediné neoprávněné vydání mimo schválený rozpočet," prohlásil generální sekretář svazu Petr Fousek v prohlášení, které svaz rozeslal médiím. Kompletní výsledky hospodaření za loňský rok prý výkonný výbor, v němž zasedá i Kubíček, schválil jednomyslně v dubnu.

Místopředseda svazu Jaroslav Vacek řekl, že Kubíček žádá o zdůvodnění nějakých částek pravidelně a vždy se mu dostalo vysvětlení. I tentokrát se tak prý stane na příštím zasedání výkonného výboru. Vacek také upřesnil, že částka, o níž Kubíček hovoří, je 90 milionů korun.

Proti Kubíčkově podezření se dnes ohradili nejen oba nejvyšší svazoví činovníci a Vacek, ale i další svazový místopředseda Pavel Mokrý, který je považován za Kubíčkova nejbližšího spojence.

"Vydávání subjektivních výpočtů za obecně platnou informaci není zodpovědné, neboť existují zcela přesné a standardní mechanismy, jak v případě pochybností obdržet vysvětlení," praví se v prohlášení, s nímž vyjádřila souhlasné stanovisko čtveřice, která se dnes sešla ve strahovském sídle fotbalového svazu.

Podle médií může být Kubíčkovo prohlášení namířeno především proti jednomu z kandidátů na předsedu ČMFS Vlastimilu Košťálovi, který je zároveň manažerem reprezentačního týmu. Košťál však vysvětlil, že nemá ke svazovému účtu podpisové právo a nese odpovědnost jen jako volený člen výboru, tedy stejně jako Kubíček.

Reklama