Hlavní obsah

Řehák v Kóbe povýšil, poprvé bude hlavním trenérem

Pavel Řehák povýšil v japonském fotbalovém klubu Vissel Kóbe z funkce asistenta a poprvé v kariéře bude hlavním trenérem. Bývalý kapitán pražské Slavie nahradí na lavičce Brazilce Emersona Leaa, jenž byl kvůli špatným výsledkům po necelých třech měsících odvolán.

Foto: REUTERS

Bývalý hráč Teplic Pavel Horváth

Článek

Jednačtyřicetiletý Řehák přišel do Kóbe loni jako asistent Ivana Haška, který pak po osmi měsících rezignoval. Mužstvo, v kterém působí i český záložník Pavel Horváth, nedokázal pozvednout žádný z jeho následovníků.

Řehák dnes neskrýval radost. "Jsem rád, že mi dali důvěru, jenom si myslím, že to měli udělat o měsíc dříve," řekl. Svého předchůdce kritizovat nechtěl, i když má odlišné představy. "Určitě pozměním sestavu a musíme vsadit na disciplínu. Hlavním cílem je dostat se z posledního místa, máme na to ještě dost kol," uvedl Řehák s tím, že do sestavy se určitě vrátí Horváth, který v poslední době prakticky nenastupoval.

"Semlelo se to velice rychle, takže smlouvu ještě podepsanou nemám, ale jsme domluveni, že bude platit do konce roku," prohlásil Řehák, jenž má s japonským fotbalem bohaté zkušenosti. Do roku 1996 hrál tři a půl roku nejvyšší soutěž za Ičiharu a poté dvě sezony ve druholigovém Sapporu. Po skončení hráčské kariéry působil ve Slavii jako vedoucí mužstva.

Horvátha změna trenéra potěšila. "Měl jsem s Leaem problémy. Nejdříve jsem nehrál kvůli zdravotním problémům, potom mě nebral on. Doufám, že Pavlovi v jeho trenérské práci pomohu na hřišti," řekl ČTK Horváth, který se nerozpakoval kritizovat Brazilcovy metody. "Snažil se praktikovat taktiku starou deset let, nyní nám snad někdo řekne, co máme hrát," uvedl Horváth.

Leao vystřídal v dubnu Japonce Hidekiho Macunagu, který působil na lavičku Visselu teprve od prosince. Bývalý trenér brazilské reprezentace převzal tým na předposledním místě osmnáctičlenné ligy, ale pod jeho vedením Kóbe vyhrálo jen jednou a momentálně je v tabulce na samém dně.

Reklama