Hlavní obsah

Němci dostali v Poháru FIFA tři góly, přesto zvítězili

Nečekané starosti měli ve svém úvodním zápase na Poháru FIFA fotbalisté domácího Německa, přesto zvítězili nad Austrálií 4:3. Také Argentina se trápila, ale zdolala Tunisko 2:1.

Článek

V přestřelce na vyprodaném stadiónu ve Frankfurtu padlo v utkání pořadatelů světového šampionátu 2006 s Austrálií sedm branek, ale tři z toho do německé sítě. Po nerozhodném poločasu relativní klid domácím zajistil proměněnou penaltou Ballack a těsně před koncem Podolski. Drama ještě zařídil snížením Aloisi, ale srovnání Němci nepřipustili a 46 466 diváků mohlo být aspoň z těsným vítězstvím spokojeno.

Argentinští fotbalisté čelili v úvodním zápase Poháru FIFA proti Tunisku dvěma penaltám, ale jen jedna skončila v jejich síti. Riquelme naopak stejnou výhodu proměnil a pomohl svému týmu k výhře 2:1.

V zápase se nevyznamenal italský rozhodčí Rosetti. V 17. minutě posoudil pád pronikajícího Džmamdíji přes brankáře Luxe jako faul v pokutovém území. Lux ale Mhazibího penaltu vyrazil. Druhý pokutový kop viděli diváci v Kolíně nad Rýnem ve 33. minutě: Argentince Rodrígueze zastavil při běžném střetu Trabelsí a Riquelme se proti Fazílovi nemýlil - 1:0.

Hra byla i nadále vyrovnaná, ale větší šance měli Jihoameričané. Jenže Rodríguez, Sorin ani Heinze z trestného kopu síť nerozvlnili. Úspěšný byl až Saviola, jemuž po centru Santany přiťukl míč před prázdnou branku Galletti. Tunisané přesto podali skvělý výkon a odměny se dočkali v 72. minutě. I druhý souboj Džmamdíji s Luxem skončil penaltou, ačkoli podle televizního záznamu k žádnému kontaktu nedošlo. Sám faulovaný se tentokrát nemýlil.

Vrizas proti Brazílii se zlomenou rukou

Řecký útočník Zisis Vrizas nastoupí dnes proti Brazílii i se zlomenou rukou. Fotbalista Celty Vigo si ruku zranil v nedělním zápase španělského klubu a do Německa přiletěl se sádrou. Původně nečekal, že by nastoupil, ale lékaři řeckého týmu pro něj připravili zvláštní bandáž.

Reklama

Související témata: