Hlavní obsah

Evropské poháry načnou fotbalisté Zlína

PRAHA

Jako první ze tří českých týmů vstoupí během víkendu fotbalisté Tescomy Zlín do letního Intertoto cupu. V druhém červencovém kole budou svěřence trenéra Blahy následovat Olomouc a Liberec. Zlínská družina odlétá k úvodnímu zápasu prvního kola do Běloruska v sobotu, kde se utká s Nemanem Grodno na hřišti Torpeda Minsk. Zlínští se budou muset obejít bez rekonvalescentů Koubského, Baránka a Žemlíka.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisty Zlína čeká o víkendu Intertoto Cup.

Článek

"Soupeře neznáme, na přípravu jsme měli čtyři dny. Vsadíme na obranu s cílem neinkasovat zbytečné branky. Rádi bychom si vytvořili solidní pozici pro odvetu," pronesl trenér Zlína Lubomír Blaha, jenž zaujal pozici Pavla Hapala. Odveta se hraje za týden ve Zlíně. Ten se v minulém ročníku probojoval do 3. kola, kde vypadl s Atleticem Madrid. Letos může Zlín narazit na Gent a ve 3. kole na Valencii, loňského vítěze Poháru UEFA.

Nejdále z Čechů se v minulém ročníku soutěže, která se letos hraje už pojedenácté, dostal Liberec. Ten došel až do finále, kde podlehl Schalke. Letos mají Severočeši po pátém místě v lize stejný plán. Jen by chtěli udělat o krůček víc a finále vyhrát. V tom případě by si totiž zajistili účast v Poháru UEFA. "Pokusíme se projít celou soutěží až do Poháru UEFA. Je to náš hlavní cíl," pronesl Vítězslav Lavička, trenér Liberce. Jeho mužstvo v případě postupu z druhého kola přes úspěšnější tým z dvojice FC Sileks/Beitar Jeruzalém čeká souboj s Rodou Kerkrade.

Mnohem atraktivnějšího protivníka by uvítali na Hané. Sigma Olomouc, která ve finále v roce 2000 nestačila na Udine, může narazit ve třetím kole na Borussii Dortmund. "To by byla paráda. Stadión by byl jistě vyprodaný a komu se poštěstí hrát přípravu na ligu před deseti tisíci diváky," usmívá se šibalsky Petr Uličný, trenér Sigmy. Ta však musí nejprve v druhém kole pokořit lepšího z dvojice Tiligul Tiraspol/Pogon Štětín.

Za každé z prvních tří kol, bez ohledu na výsledek, čeká účastníky 50 000 švýcarských franků. Za semifinále a finále už finanční odměna od pořadatele není. Vítěze finálových zápasů čeká start v Poháru UEFA.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín