Hlavní obsah

Terry je v Praze, další hvězdy Chelsea dorazí v sobotu

PRAHA

Brankáři Chelsea Petru Čechovi se sjíždí tým na sobotní fotbalový svátek v centru Prahy. V pátek odpoledne přiletěl z Londýna kapitán anglického celku John Terry, k němu se připojili také Jiří Jarošík s Tomášem Hübschmanem. V sobotu pak dorazí ještě Frank Lampard a Eidur Gudjohnsen.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech (vlevo) s kapitánem Chelsea Johnem Terrym

Článek
Fotogalerie

I když kapitán nového anglického mistra absolvoval ve čtvrtek cestu přes Atlantik a po pár hodinách zamířil do Prahy, vypadal velmi svěže. V pátek odpoledne zastavila před salónem firmy Autec Group dvě černá BMW. Z jednoho vystoupil Jarošík, z dalšího pak Terry se svým velkým kamarádem Čechem. Před vchodem je přivítal Hübschman.

Spolek šampiónů

Za stůl v příjemném prostředí Autecu zasedli čtyři čerství šampióni svých zemí, ale dohromady mají na kontě přes deset titulů. Nejvíc Jiří Jarošík, který držel nad hlavou pohár po českého mistra v dresu Sparty, ruského jako hráč CSKA Moskva a před více než měsícem i anglického, na němž se podílel v druhé polovině sezóny po přestupu do Chelsea.

"Nedá se to srovnat, protože každý titul je jiný. Samozřejmě nejvíc vzpomínám na ten první se Spartou. Na Letné jsem jich oslavil nejvíc, Sparta je také klub mého srdce. V Rusku už to bylo trochu jiné než jinde a ten poslední s Chelsea? To je vlastně splněný klukovský sen. Získat titul anglického šampióna, o tom jsem snil jako malý kluk," řekl na dotaz Práva Jiří Jarošík.

Tomáš Hübschman je čerstvým ukrajinským mistrem a tituly sbíral také v dresu Sparty. John Terry a Petr Čech mají svůj první. "Já ho ve Spartě nestihl, o to větší mám teď radost a užívám si to, asi jako John, který také získal svůj první. Věřím, že to není náš poslední, protože Chelsea míří hodně vysoko," přiznal Petr Čech.

Přestup zatím ne

Tomáš Hübschman oblékne dres Chelsea dnes jako Čechův host. "Jsme kamarádi. Při reprezentačních startech s Tomášem bydlíme na pokoji a hrajeme počítačové hry. On je na ně expert. Pozval jsem ho, aby poznal moje spoluhráče a také nás posílil," usmíval se Petr Čech.

Hübschman spolupodepsal Čechův dres Chelsea pro generálního ředitele Autecu Uda Richtera, ale že by podepsal i přestupní lístky z Doněcku do londýnského klubu, to zatím ne. "Jsem v Šachtaru rok a jsem moc spokojený. Naučil jsem se jazyk a poznal lidi kolem klubu. Určitě teď na přestup nemyslím. Navíc bych v nabitém kádru Chelsea neměl momentálně takové uplatnění jako v Doněcku, ale do budoucnosti bych se angažmá v takovém klubu určitě nebránil," řekl Právu Tomáš Hübschman, ale na utkání v dresu Chelsea se moc těší.

Zlatý míč předá gólmanovi kapitán

Sobotní bohatý program akce Petr Čech a přátelé začíná v prostoru Celnice u náměstí Republiky už v deset hodin. Nejatraktivnější budou nepochybně zápasy týmu nejlepšího světového gólmana s fanoušky. "Já to neberu tak vážně, že jsem nejlepší brankář na světě. Podle mne jím je stále Buffon z Juventusu," odmítl Petr Čech komplimenty.

"Na celý program se moc těším, i na penalty od fanoušků. Děláme to hlavně pro ně a jsem rád, že kluci moje pozvání přijali. Poznal jsem, že Chelsea má v česku hodně příznivců. Věřím, že jich přijde hodně a vydrží počasí," dodal.

Připravena jsou i kulturní vystoupení, zpívat bude například Leoš Mareš a další hudební hvězdy jako Tereza Kerndlová a Ondřej Hejma. Hodinu po poledni převezme Petr Čech český Zlatý míč, který získal v anketě žurnalistů zabývajících se fotbalem. Spolu se zástupcem Klubu sportovních novinářů mu jej předá kapitán Chelsea John Terry.

"Je to moje první velká individuální trofej, kterou jsem získal doma. Moc si ji vážím," přiznal nejlepší český gólman nového tisíciletí. Fanoušci si budou během odpoledne moci zakoupit i suvenýry Chelsea. Celý program vyvrcholí v 17 hodin autogramiádou přítomných hvězd.

V sobotu v podvečer a hlavně v neděli odpoledne mají Čechovi zahraniční přátelé v plánu prohlídku nejzajímavějších míst Prahy, v neděli si zahrají také golf. Chybět nebude ani návštěva jedné ze slavných pražských pivnic a v ní ochutnávání zrzavého moku a české kuchyně.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň