Hlavní obsah

Trio vítězů Ligy mistrů pobláznilo Vigantice

Igor BruzlPrávo

Přes pět tisíc fotbalových fanoušků v neděli doslova ochromilo valašské Vigantice. Malá obec blízko Rožnova pod Radhoštěm včera oslavovala místního rodáka Milana Baroše, který si se svými spoluhráči z Liverpoolu, polským brankářem Jerzym Dudkem a českým záložníkem Vladimírem Šmicerem pozvali k exhibičnímu utkání řadu přátel.

Článek

Největší pozornost na sebe pochopitelně poutaly liverpoolské hvězdy, které zápas braly jako pokračování oslav triumfu v miliónové Champions League. Lidmi nabitý vesnický stánek ve Viganticích se stal asi prvním českým stadiónem, na kterém se prodávaly ve velkém suvenýry slavného rudého klubu z města Beatles. A Vigantice si to užívaly.

"Já vůbec nečekal, že sem přijde tolik lidí. V sobotu v Knurowě, kde podobnou akci pro fanoušky organizoval Jerzy Dudek, bylo asi dvanáct tisíc fanoušků, jenže také na daleko větším stadiónu. Tady to byl trochu chaos, fanoušci byli úplně všude," smál se Vladimír Šmicer, jenž sice už je od minulého týdne hráčem francouzského Bordeaux, přesto byl středem zájmu lovců autogramů při každé volné chvilce.

Obec v podhůří Beskyd, to však není jen domov Baroše. Restaurace na stadiónu jasně prozrazuje díky své výzdobě, že zde bydlí i stoper české reprezentace a francouzského Auxerre René Bolf a další výtečný prvoligový zadák, olomoucký Radim Kučera. Kromě nich si dům nedaleko stadiónu postavil i kapitán hokejistů Vítkovic Roman Šimíček.

"Mě ale na trávník k exhibici nepustili. Podívali se na moje stehna a prý je jim zdraví i teď na dovolené přednější," žertoval obrovitý Šimíček, který duel sledoval jen z hlediště.

Jeho věrný kamarád, úřadující hokejový šampión a také vítěz posledního odehraného ročníku Stanleyova poháru Pavel Kubina na trávníku ovšem scházet nemohl. "Pozvání kluků jsem přijal moc rád. Slavných hráčů jsem se nebál, vždyť jsem už loni hrál chvíli za můj milovaný Baník v přípravě proti Mönchengladbachu," vzpomínal Kubina.

Svěrkoš neriskoval

Na hřišti se mohla objevit i ofenzivní hvězda Mönchengladbachu Václav Svěrkoš, který ale nakonec dres neoblékl. "Trochu mě pobolívalo tříslo, nechtěl jsem nic riskovat. Snad se na mě Milan nezlobil," doufal Svěrkoš. To jeho spoluhráč Marek Heinz nechyběl. "Z Olomouce nás přijelo hned několik, možná jsme tu měli největší kolonii hráčů," smál se.

Samotný zápas nabídl celou řádku legračních kousků a také dvanáct parádních gólů. Vigantický Barošův tým měl v sestavě podstatně méně fotbalistů, ovšem zase se opíral o trojici domácích borců, pro které byl duel s výběrem hvězd hodně prestižní.

Během utkání se gólman Dudek prodral z branky, kde jej nahradil obránce Bolf, až na hrot a dokazoval, že to umí s míčem i nohama. Barošův tým nakonec zvítězil 7:5. "Vyhrál ale každý, kdo sem přijel," uznal spokojeně Baroš.

Barošovy Vigantice - Tým hvězd 7:5 (4:2)
Branky: Baroš, Dudek a Kubina po 2, Samec - Kovář, Mucha, Hubník, Zd. Pospěch, Slončík.

Reklama

Související témata: