Hlavní obsah

Terryho do branky nikdo nedostane

Karel Felt, Jan KrůtaSport.czPrávo

Maximálně spokojený s třídenním pobytem v Praze byl obránce Chelsea John Terry. Anglický reprezentant si v české metropoli užíval při fotbalové exhibici pořádané Petrem Čechem a stihl také poprvé v životě ochutnat české pivo. "Musím říct, že mi chutnalo, i když je jiné než anglická piva," říká Terry v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Kapitán Chelsea John Terry

Článek

Jak se vám zamlouval třídenní pobyt v Praze? Bylo to tady fajn. Všechno jsme si pěkně užili. Mám radost, že je i v Česku hodně fanoušků Chelsea, na čemž má asi největší zásluhu Petr Čech. Za rok u nás prokázal, že je brankář světové extratřídy, ale také výborný kluk.

Když už jste zmínil Petra, stoupl byste si někdy místo něj do branky? Neměnil bych, do brány mě nikdo nedostane. Něco jiného je takováhle exhibice, kde jde především o pobavení fanoušků. Ale při zápase mám místo jinde.

V sobotu jste se do brány na chvíli postavil. Jak jste se cítil? Celkem dobře, ale když na mě v jednu chvíli stříleli čtyři kluci najednou, dával jsem si spíš pozor, aby mě někdo netrefil...

Přestože jste obránce, dostáváte se poměrně často k zakončení. Kolik šancí jste v jednom zápase nejvíc promarnil? Přesně nevím, možná čtyři nebo pět. Ale když máte proti sobě dobrého gólmana, jako je třeba Big Pete (přezdívka Čecha v Chelsea, kterou mu vymyslel Terry - pozn. autora) a on má svůj den, prostě mu gól nedáte.

Po příletu jste prozradil, že se chystáte také ochutnat české pivo. Jaké bylo? Poprvé v životě jsem si ho dal v pátek a musím říct, že mi chutnalo, i když je jiné než anglická piva.

Trenér Chelsea Mourinho o vás říká, že jste neprodejný fotbalista. Dokážete si představit, že byste změnil dres? To opravdu ne. Miluji Chelsea, miluji anglický fotbal a chci v Chelsea zůstat klidně až do konce kariéry.

Reklama

Související témata: