Hlavní obsah

Drnovice získaly licenci a mohou hrát druhou ligu

Fotbalisté Drnovic mohou startovat v příštím ročníku druhé ligy. Klub, který se minulý týden kvůli ekonomickým problémům vzdal účasti v nejvyšší soutěži, ve středu získal s výhradou licenci nutnou pro start ve druhé lize. V klubu po dnešním rozhodnutí zavládla úleva a začal se chystat na příští sezonu. První změny doznalo vedení, novým manažerem se stal bývalý reprezentant a pozdější brněnský manažer Karel Kroupa.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Ilustrační foto

Článek

"Dnes jsme od Drnovic získali všechny potřebné materiály k udělení licence. Klub ji nakonec obdržel s výhradou, ale nemohu být konkrétnější, proč tomu tak je. Oprávnění k získání takových informací má pouze klub," řekl licenční manažer ČMFS Stanislav Rýznar.

Drnovický klub zažil bouřlivé týdny, jejichž vyvrcholením bylo odstoupení z nejvyšší soutěže. V květnu Drnovice nejprve neobdržely prvoligovou licenci a majoritní vlastník klubu, švýcarská firma Sunstone, v minulém týdnu převedla sto procent akcií na staronového drnovického šéfa a podnikatele Jana Gotvalda.

Drnovice tak potkal podobný osud jako před třemi lety, kdy byl na klub uvalen konkurz a seniorské mužstvo spadlo až do třetí nejvyšší soutěže. Po dvou letech se sice mezi elitu vrátilo, ale vydrželo v ní jenom jednu sezonu.

V klubu vládne úleva

V klubu nyní vládne úleva, že se objeví alespoň ve druhé lize. Tým zahájí přípravu v pondělí. "Chci hráčům i trenérům vysvětlit, co se v průběhu jejich dovolené s klubem stalo a už se bohužel nedá vzít zpět," uvedl Gottvald. "Přitom chybělo čtrnáct dnů až tři týdny k tomu, abychom první ligu zachránili. Nyní se musíme zaměřit hlavně na to, abychom i po odchodech zkušených hráčů doplnili kádr a také ve druhé lize hráli důstojnou roli," prohlásil Gottvald.

Klubu má pomoci i Kroupa. Nejlepší fotbalista Československa roku 1977 po skončení aktivní kariéry působil od konce 80. let až do letošního března jako funkcionář v prvoligovém Brnu. "Mám nesmírnou radost z toho, že přistoupil na nabídku pracovat v našem klubu," řekl Gottvald.

Věří, že Kroupa v Drnovicích zúročí dlouholeté hráčské i manažerské zkušenosti. "Brno v krizových chvílích podržel nejen jako funkcionář, ale i po ekonomické stránce," dodal Gottvald.

Reklama

Související témata: