Hlavní obsah

Bohemians zbrojí, lákají Němce a J. Rosického

PRAHA

Známá jména se zřejmě objeví na soupisce fotbalového klubu Bohemians 1905, který se v příští sezóně pokusí o renesanci své slávy ve třetí nejvyšší soutěži ČFL. "Klokani" jednají o příchodu s bývalým reprezentačním kapitánem Jiřím Němcem, jenž na konci sezóny ukončil působení ve sparťanské druholigové rezervě. Pražský klub by měl posílit i Jiří Rosický, bratr reprezentanta a opory Borussie Dortmund Tomáše.

Foto: PRÁVO

Jiří Němec (na archivním snímku) vyjednává o své budoucnosti.

Článek

Prezident klubu Jiří Steinbroch uvedl, že jednání s oběma hráči jsou na dobré cestě. S Němcem, bývalou oporou pražské Dukly, Sparty, Schalke 04 či Viktorie Žižkov, dosud smlouvu nepodepsal. "S Jirkou pořád jednáme, zatím to není uzavřené. V týdnu chceme mít celou záležitost uzavřenou, ať to má dopadnout jakkoliv," řekl Steinbroch.

Naopak někdejší sparťan a hráč Atlétika Madrid Rosický, který naposledy působil v Jablonci, už je takřka jistou posilou. "S ním jsme na přestupu domluvení. Uvidíme ale, jak na tom bude po zdravotní stránce," připomněl Steinbroch Rosického dlouhodobé problémy s koleny.

Kádr s konečnou platností vyztuží příchody tří zkušených hráčů s bohatými ligovými zkušenostmi. Do "Dolíčku" se má po půlroční anabázi v Českých Budějovicích vrátit dlouholetý kapitán mužstva a stoper Miroslav Obermajer, který by měl s Bohemians podepsat smlouvu v pondělí. Jistými posilami už jsou stoper Tomáš Freisler a útočník Dalibor Slezák, ti zelenobílý dres také v minulosti oblékali.

Nově se tvořící tým se poprvé ve Vršovicích sejde na startu přípravy v pondělí. Kouč Zbyněk Busta by měl mít v prvním týdnu k dispozici 38 hráčů, z nich pak vybere 22 fotbalistů, s kterými v sobotu vyrazí na kondiční soustředění do Vrchlabí.

Reklama