Hlavní obsah

Bohemians začali přípravu s Rosickým i Němcem

PRAHA

Do vršovického Dolíčku se po čtyřech měsících vrátil fotbal. Fotbaloví Bohemians, kteří od února zápasili o bytí, začali přípravu na ČFL, kam sestoupili ze druhé ligy. Mezi třiatřiceti hráči se objevila i dvě slavná jména: bývalý kapitán reprezentace a vicemistr Evropy z roku 1996 Jiří Němec a bratr nynějšího reprezentanta Tomáše Rosického Jiří. Oba ještě do týmu nepřestoupili, jasno by mělo být v příštích dnech.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Fotbalisté Bohemians začali s přípravou na ČFL (ilustrační foto).

Článek

"Pan Němec by byl velkým přínosem. Záleží na tom, jestli tady bude chtít hrát s partou mladíků. Cítím, že by chtěl," řekl kouč Zbyněk Busta. S Němcem má zvláštní vztah: v osmatřiceti je o rok mladší než on a svému potenciálnímu svěřenci vyká. Do středy by se měl záložník rozhodnout, jestli nabídku vršovického klubu přijme.

Vyjasnit by se mělo i o Rosickém, který je s klubem prakticky dohodnutý. Seznam posil, který zatím čítá například útočníka Dalibora Slezáka nebo stopera Miroslava Obermajera, ještě nemusí být konečný. Busta přemlouvá k návratu Tomáše Kuchaře, kterému ve čtvrtek končí smlouva v polském týmu Pogoň Štětín. "Je to tak na padesát procent," řekl trenér.

O Kuchaře stojí také maďarský mistr z Debrecínu. Jeho nabídce by ještě donedávna finančně živořící klub těžko konkuroval. "U Tomáše ale hraje roli srdíčko. Je to jako když Jágr přijde pomoci Kladnu. Navíc jeho syn jde v září do školy," nastínil Busta, který tvořivého záložníka vedl v dorostu Bohemians.

Mercedesem ČFL

Tam strávil dvanáct let, než nyní přešel k seniorskému týmu. Jako kouč měl jedinečnou šanci, neboť tým skládal úplně od nuly. V pátek v poledne dvanácti hráčům oznámí, že se nevešli do týmu a zbytek odjede na soustředění do Vrchlabí. Odtamtud by se měli Bohemians odrazit k vysněnému návratu do druhé ligy. "Nechceme spěchat, do zimy vedení postačí, když budeme do čtvrtého místa. Ale pokusíme se postoupit už teď. Vždyť jsme mercedesem ČFL," zdůraznil Busta.

Už dnes klub mnohé naznačil. Jeho trénink, který vyplnil zápas dvou "klokaních" jedenáctek, běžel online na internetových stránkách, byl k němu oficiální zápis a pro dvě stovky přihlížejících diváků fungoval stánek s pivem a klobásami. V hledišti se bavili i Tomáš Rosický, který sledoval bratra, nebo bývalý obránce zelenobílých Marek Nikl s rodinou. Dnes ještě viděli duel stejných Bohemians proti Bohemians, ale na podzim si to v ČFL opravdu dva kluby tohoto jména rozdají naostro.

Reklama