Hlavní obsah

Zlín se na postup v Intertoto cupu nadřel

ZLÍN

Očekávání fanoušků, že fotbalisté Zlína po výhře 1:0 v běloruském Grodnu soupeře na svém hřišti v odvetě 1. kola Intertoto cupu snadno rozstřílejí, se nenaplnila. Moravané byli v neděli nakonec rádi za bezbrankovou remízu a postup do dalšího kola. V něm se utkají s belgickým Gentem.

Článek

"Já si ale postupu přes Grodno hrozně vážím. Vždyť jsme narazili na nesmírně rychlého protivníka, který vynikal důrazem a agresivitou. Běloruská liga je navíc v plném proudu, zatímco my teprve začínáme s letní přípravou," vysvětloval zlínský asistent Pavel Hoftych, jenž zkritizoval útočníka Klinku, loučícího se po půlroce se zlínským dresem. "Měl v prvním poločase na noze dvě tutovky, ale ani jednu neproměnil. Zklamal mě, to by se tak zkušenému borci stávat nemělo," tvrdil.

Odpovědnost nesl asistent Hoftych

Hoftych tentokrát neomezeně vládl lavičce Tescomy, protože hlavní kouč Lubomír Blaha dal přednost dovolené u moře, kterou si vybral a zaplatil ještě v době před přijetím trenérského angažmá ve Zlíně. "Do koučování mužstva se i jako asistent běžně zapojuji. Značný rozdíl byl ovšem tentokrát v tom, že jsem cítil mnohem větší zodpovědnost. Veškerá vina za případný nezdar by skoro stoprocentně dopadla na moji hlavu," byl si vědom Hoftych.

Ten našel slova chvály pro obranu a gólmana Aleše Kořínka, který v dvojzápase s běloruským celkem vychytal čisté konto. "Jsem za to samozřejmě hrozně rád. V Grodnu se mě držela i trocha štěstí, jednou mě uchránila od pohromy tyčka. Také u nás soupeř dost zlobil, při dvou zákrocích jsem se pořádně zapotil. My jsme si ale rovněž vytvořili vyložené šance, postoupili jsme zaslouženě," domníval se Kořínek, který se těší na duely s Gentem. "Belgické mužstvo bude určitě předvádět mnohem techničtější fotbal. Věřím, že s kvalitou soupeře se zvedne také náš výkon."

Činčala hraje Intertoto pravidelně

Zlínský útočník Václav Činčala by si rád zahrál i proti slavné Valencii, která by do Zlína zavítala v případě dalšího postupu Valachů. "To je ale ještě daleko. Přejít přes Gent nebude vůbec snadné," upozornil. Činčala hraje letos Intertoto cup už čtvrtou sezónu v řadě. Podruhé se Zlínem, předtím si letní soutěž vyzkoušel v dresu někdejšího Synotu.

"Kvůli tomu už nemám čtvrtý rok v létě pořádnou dovolenou. Rozhodnutí vedení klubu, že se chce v Intertoto prezentovat, ovšem plně respektuji. Narazíme v něm na kvalitní evropské celky. Utkání s nimi nám dají určitě víc než přátelské duely s druholigovými či třetiligovými soupeři," chápal Činčala záměr funkcionářů

Reklama

Související témata: