Hlavní obsah

Synové majitele Manchesteru prchali před fanoušky

PRAHA

Fanoušci Manchesteru United dál pokračují ve válce s novým majitelem fotbalového klubu Malcolmem Glazerem. Ve středu večer museli tři synové amerického miliardáře opustit stadion klubu Old Trafford v doprovodu britské policie, jinak jim totiž hrozila vážná újma na zdraví.

Článek

Joel, Avi a Bryan Glazerové ve středu poprvé navštívili zázemí Manchesteru United od chvíle, co jejich otec klub převzal a své syny pověřil kontrolou nad týmem. Glazerové měli naplánována setkání s vedením United, sponzory klubu, Fotbalovou asociací, zástupci Premier League a ministrem sportu Richardem Cabornem.

Stejně jako v některých předešlých dnech se ale před stadionem Old Trafford pohybovalo kolem tří stovek fanoušků, kteří dávali najevo nespokojenost s novým majitelem. Vyzývali Glazera k opuštění klubu a provolávali hesla, ve kterých Američanovi slibovali smrt.

Když pak ze stadionu odcházeli sourozenci Glazerovi, někteří fanoušci neváhali vydat se jim v ústrety a snažili se je zadržet. Naštěstí včas zakročila policie, která měla v okolí přes stovku svých členů. Ta prominentí návštěvníky dovedla v bezpečí do policejní dodávky a snažila se rozehnat davy výtržníků.

Ti nejhorší z nich ale ještě stačili házet po dodávce vším, co měli po ruce. Policie v reakci na to neváhala použít obušky a na zjednání pořádku nasadila i služební psy. Někteří fanoušci si později stěžovali na brutalitu policie, dva z nich byli zatčeni.

Fanoušci Manchesteru protestují proti Glazerovi od chvíle, kdy se o klub začla zajímat. Uspořádali už několik protestních akcí, na kterých dokonce pálili suvenýry nebo kupony na permanentky pro příští sezónu. Navíc doporučují bojkotovat výrobky sponzorů klubu jako jsou Vodafone, Nike a Audi. A jejich hněvu se nevyhnuli ani bývalí majitelé klubu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články