Hlavní obsah

Název Bohemians ponese ve třetí lize klub z Vršovic

PRAHA

V příštím ročníku České fotbalové ligy (ČFL) bude pod hlavičkou Bohemians 1905 nastupovat klub AFK Vršovice, který je považován za pokračovatele zkrachovalého celku z vršovického Ďolíčku. Ve čtvrtek o tom rozhodl výkonný výbor Českomoravského fotbalového svazu.

Foto: internet

DEFAULT TITLE

Článek

Svaz dal povolením změny názvu za pravdu funkcionářům vršovického mužstva v jejich sporu se zástupci Střížkova, kteří si na přízvisko Bohemians dělali také nárok.

Ve sporu o název Bohemians byly dva třetiligové subjekty: klub, který se transformoval z Bohemians Praha, jež ještě v loňském ročníku hráli druhou ligu a v poslední době vystupovali pod názvem AFK Vršovice 1905, a klub, který ještě na jaře hrál v ČFL pod názvem FC Střížkov Praha 9.

Podle legislativního šéfa fotbalového svazu Petra Doležala byla Vršovickým povolena změna názvu, protože se stali nástupníkem slavného klubu a subjektem, který vznikl z konkurzního řízení. "Je to mimořádné rozhodnutí, jež fotbalový svaz učinil na základě obecně známých předpisů i fotbalových řádů," řekl Doležal.

Reklama