Hlavní obsah

Výkonný výbor schválil rozpočet ČMFS na tento rok

PRAHA

Poměrem hlasů 10:1 schválil výkonný výbor ČMFS na svém čtvrtečním zasedání rozpočet svazu na rok 2005. Z třináctičlenného orgánu se nezúčastnili Stanislav Gajdušek a Milan Brabec, který je v trestu. Proti rozpočtu byl jen olomoucký manažer Jiří Kubíček.

Foto: PRÁVO

Svazový šéf Jan Obst

Článek

"Rozpočet je koncipován jako vyrovnaný ve výši 225 miliónů korun, bez dceřiných společností STES a Fotbal Trading," konstatoval po jednání výboru předseda svazu Jan Obst.

Schválení rozpočtu zbrzdil dotaz Jiřího Kubíčka, který "postrádal," na zahraničním kontu nejprve sto a pak desítky miliónů korun a chtěl vědět, kde jsou.

"Hospodaření svazu za rok 2004 bylo schváleno na výkonném výboru už 13. dubna. I tento zpětný dotaz je legitimní. Hospodaření svazu je každý rok auditováno a navíc ho kontrolovala Odvolací a revizní komise svazu, která shledala vše v pořádku," dodal Obst.

"V předvečer příštího jednání výkonného výboru 28. července znovu trpělivě celou záležitost vysvětlíme osobám, které mají snížený práh ekonomického vnímání. Tyto osoby by pak měly ze svých vyjádření vůči médiím a veřejnosti vyvodit osobní morální odpovědnost, což bych považoval za slušnost," dodal místopředseda svazu Jaroslav Vacek.

Podle Obsta se nic neztratilo

Podle informací Práva se jedná právě o Kubíčka. Ten záležitost otevřel na červnové valné hromadě. Někteří členové výkonného výboru zvažují podnět pro disciplinární komisi za znevážení jména ČMFS.

"Kolik je momentálně na onom zahraničním účtu vám neřeknu, protože na něm dochází neustále k pohybu. Rozhodně se nic neztratilo," konstatoval Obst. Jsou z něho odečítány například pokuty klubům, což jim pak svaz přeúčtovává.

Na jednání výkonného výboru bylo potvrzeno stávající složení svazových komisí (týká se i rozhodčích, delegátů a disciplinárky) pro soutěžní ročník 2005-2006. "Nově zvolený orgán je však může v průběhu ročníku změnit," konstatoval předseda svazu.

Výkonný výbor také jednal o výstavbě Národního fotbalového stadiónu. "Vše spojené s jeho výstavbou bude provádět až nové vedení svazu. Po jeho zvolení dojde také k avizované schůzce s premiérem Paroubkem. Výstavba má podporu jeho i vlády. Svaz bude žádat podporu jedné miliardy korun na infrastrukturu, jako dostala výstavba Sazka arény. Pokusí se však úspěšněji jednat o vládní garanci," řekl Obst. Padla také lokalita Praha-Stodůlky.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín