Hlavní obsah

Další volba předsedy ČMFS bude 21. října

PRAHA

Další mimořádná valná hromada ČMFS, která by měla zvolit nové vedení českého fotbalu, je plánována na 21. října tohoto roku. "Platí stávající kandidátka, noví kandidáti se pak mohou podle platných regulí hlásit do půlnoci 29. září," uvedl generální sekretář svazu Petr Fousek.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Stávající výkonný výbor si tím neprodlužuje mandát. Dostal za úkol, že do 30. září musí svolat valnou hromadu, což neznamená, že toto datum je poslední termín, kdy se může uskutečnit," uvedl šéf svazu Jan Obst.

"Oslovíme okresy a kraje, které vysílají delegáty, zda s tímto termínem souhlasí. Jsme připraveni ji v případě nesouhlasu uspořádat dřív. Šlo nám o to, aby se uskutečnila až po kvalifikaci na MS a nenarušovala její atmosféru," dodal Obst.

Nástupce Obsta měl být zvolen při valné hromadě již v dubnu, výběr mezi Vlastimilem Košťálem a Pavlem Mokrým, kteří prošli do dalších kol na úkor Ivana Haška, však skončil po sedmi hodinách hlasování patem. Stejně dopadla i mimořádná valná hromada v červnu, kdy se o křeslo svazového předsedy utkali Košťál s Haškem.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň