Hlavní obsah

Na předsedu ČMFS chce kandidovat i bývalý šéf ČEZ Míl

PRAHA

Bývalý generální ředitel společnosti ČEZ Jaroslav Míl hodlá kandidovat na předsednický post Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS). Současný prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR tak rozšířil seznam kandidátů, na kterém dosud figurují Ivan Hašek a Vlastimil Košťál. Nový šéf českého fotbalu by mohl být zvolen na třetí pokus na valné hromadě 21. října.

Článek

Sedmačtyřicetiletý Míl má pověst velmi schopného manažera a zmínky o jeho kandidatuře na předsedu ČMFS se objevovaly už před červnovou valnou hromadou svazu. Tehdy ji ale údajně na poslední chvíli stáhl. Nyní oficiální kandidaturu na ČMFS zatím nezaslal, to musejí učinit všichni zájemci do 29. září.

Míl dnes nebyl ve své kanceláři na Svazu průmyslu a dopravy ČR k zastižení. Dle vyjádření jeho sekretářky jej čeká důležité obchodní jednání a nebude přítomen po celý den.

Fotbalový svaz hledá nového předsedu od dubna, nejprve řádná a v červnu mimořádná valná hromada skončily patem, protože ani jeden z kandidátů nenašel většinovou podporu v obou národních komorách. Česká část nadále prosazuje Košťála, moravská po odstoupení Pavla Mokrého preferuje Haška.

Reklama