Hlavní obsah

ČMFS: Morava prý chce při volbách podporovat Míla

PRAHA

Rozporuplné reakce vyvolalo ve fotbalových kruzích prohlášení Jaroslava Míla, že bude kandidovat na post předsedy Českomoravského fotbalového svazu. Zatímco v české části je další kandidát vnímán zdrženlivě, z Moravy se ozývají hlasy, že právě Míl bude tajným trumfem pro říjnové volby. Přitom na červnové valné hromadě moravská komora podporovala Ivana Haška.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Zprávu přijal s nadšením především šéf jihlavského fotbalu Zdeněk Tulis, který se netají tím, že právě on bývalého šéfa ČEZ pomáhal pro fotbal objevit. "S panem Mílem jsem několikrát seděl a poznal jsem, že to může být při současné situace vhodný kandidát, který může náš fotbal posunout zase dál a vrátit mu důvěryhodnost," uvedl Tulis.

Jihlavský funkcionář prý s Mílem jednal na základě pověření moravské vyjednávací skupiny. "Ukázali jsme tím i velkou vstřícnost, když jsme si vyhlédli kandidáta z českého prostředí," prohlásil Tulis, podle něhož je pravděpodobné, že se Míl může spolehnout na podporu moravských kandidátů. "Je to samozřejmě předčasné, ale Míl je typ člověka a kandidáta, na kterého Morava čekala," pravil Tulis.

Mladoboleslavský šéf Josef Dufek zdaleka tak nejásal. O post předsedy Českomoravského fotbalového svazu by se prý měl ucházet člověk, který ve fotbale již pracoval. "Neměníme názor z týdne na týden bez ohledu, zda se kandidát jmenuje Koštál nebo Hašek. Ovšem minimálně na úrovni první ligy či v nějaké svazové funkci by měl kandidát dříve působit," řekl Dufek.

Podle něho nestačí, když je někdo schopný manažer z jiného oboru. "Nevím ani, zda pan Míl někdy fotbal hrál či ve fotbale nějak působil. Domnívám se ale, že řídit státní organizaci a fotbalový svaz je zcela něco jiného," dodal Dufek.

Souhlasí s ním teplický boss František Hrdlička. "Já pana Míla znám jen z novinových článků, proto ho nemůžu nijak soudit. Až se s ním někdy setkám a uslyším, jak hodlá řešit některé konkrétní problémy, pak si udělám obrázek. Musí ale dopředu vědět, že řídit fotbal a fabriku, to jsou dva hodně odlišné světy," vysvětlil severočeský funkcionář svůj postoj.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice