Hlavní obsah

Sparta míří na tradiční soustředění do Rakouska

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha, úřadujícího českého fotbalového mistra, odjíždějí ve čtvrtek na soustředění do Rakouska, kde je čekají první přípravná utkání v rámci turnaje ve Schrunsu a následně soustředění v Seefeldu. Trenér Jaroslav Hřebík bude mít v autobuse směřujícím do Rakouska 19 hráčů. Na pondělním srazu jich přivítal sedmnáct.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér fotbalistů Sparty Jaroslav Hřebík.

Článek

Chyběl útočník Slepička, jehož přestup z Liberce byl dořešen až ve středu, dále Šimák, jenž se nedostavil bez omluvy, a Poborský, kterému trenér prodloužil o týden dovolenou. "Trošku jsem uvažoval, jak Karlovo delší volno zapůsobí na okolí. Ale Karel je zkušený hráč. Jemu to neuškodí," vysvětlil Hřebík.

Trenérovi se hlásily všechny letní posily. Obránci Petr Lukáš, Zdeněk Pospěch, Adam Petrouš a záložník Karol Kisel. V úterý už po zdravotní prohlídce s mužstvem trénoval i Miroslav Slepička. "Má způsob hry, návyky a automatismy, které do mužstva potřebujeme," uvedl na adresu poslední akvizice Hřebík.

Od jeho zimního nástupu se kádr změnil radikálně. Přišlo 7 nových hráčů, pryč jsou Urbánek, Johana, Pacanda, Voříšek a v béčku zatím zůstávají Rezek, Herzán, Homola či Malcharek. "Přišlo pět nových hráčů, na jaře dva. Myslím, že je to tak správně. Všude jsem si udělal mužstvo podle svého. Věřím, že to dobře dopadne," uvedl trenér.

Možná budou shánět dalšího útočníka

Momentálně má v kádru brankáře Blažka, Grigara a Bičíka, obránce Petráše, Petrouše, Pospěcha, Lukáše, Kadlece a Pergla, záložníky Poborského, Kisela, Zelenku, Haška, Sivoka, Šimáka a Čecha a do útoku kvarteto Meduna, Jun, Slepička, Matušovič.

"Pro sezónu chci mít šest obránců, šest záložníků a čtyři útočníky," komentoval stav kádru Hřebík. Jediná z vyhlédnutých posil, kterou se nepodařilo ulovit, je slávista Piták. "Není to však zklamání, přišli jiní hráči," usmál se Hřebík.

Reálně se může trenér obávat o osud Juna, jehož by rád koupil anglický Fulham. Téměř definitivní se jeví přestup Meduny do Turecka. "Pak bychom museli ještě jednoho útočníka získat. Máme v zásobě možnosti, jak okamžitě reagovat na další odchody," nedělal si starosti Hřebík.

Převážně němečtí soupeři

Mužstvo v pondělí absolvovalo výběh do Stromovky, hráči lehce posilovali a odpoledne byla na programu druhá fáze. Podobný program byl až do včerejška. Dnes tým odjíždí do rakouského Schrunsu, kde se utká nejprve s kostarickým Deportivo Sabrissa a následně podle výsledků s jedním z dvojice Hertha Berlín či FC Thun.

Na soustředění v Seefeldu, kam se tým přesune v sobotu večer přímo z dějiště turnaje, už bude i kapitán Poborský. Tam bude tým do šestnáctého července, následuje krátký blok v Praze, další program ještě bude upřesněn. Během přípravy se Sparta utká s Borusií Mönchengladbach, Sochaaux, Udinese, Grashopers Curych, Partizanem Bělehrad, Unterhachingem a Norimberkem, což bude poslední test před ligovým startem.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Fiorentina - Plzeň 2 : 0 118. min Živě
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 13. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články