Hlavní obsah

Bohemians budou hrát třetí ligu ve vršovickém Dolíčku

PRAHA

Fanoušci fotbalové "Bohemky" se mohou těšit na to, že na domácí zápasy svých oblíbenců ve třetí lize budou chodit do vršovického Dolíčku. Bohemians 1905, které fotbalový svaz označil za nástupnický subjekt někdejšího slavného klubu, v pondělí oficiálně uzavřeli roční smlouvu o užívání stadionu se společností Bohemians REAL. Ta je majitelem populárního stánku ve Vršovicích.

Článek

"Jsme rádi, že se nám podařilo stadion uchovat pro fotbalové využití. Od počátku jsme upřednostňovali působení klubu, který bude nositelem tradice Bohemky," uvedl na dnešní tiskové konferenci Dalibor Lacina, člen představenstva Bohemians Real. "Rádi bychom, aby na první mistrovské utkání 7. srpna proti béčku Slavie bylo vyprodáno. Myslím, že to je reálné, naši fanoušci si určitě premiéru nové Bohemky nebudou chtít nechat ujít," řekl prezident Bohemians 1905 Jiří Steinbroch.

Dodal, že se vedení klubu chystá ve spolupráci s městskou částí Praha 10 i na postupné úpravy stadionu. Osmitisícový stánek sice splňuje normy na třetí i druhou ligu, ale při vysněném návratu mezi prvoligovou elitu by musel projít nákladnou rekonstrukcí. "Do roku 2010 bychom chtěli být zpátky," uvedl Steinbroch.

Fotbalisté v ČFL obléknou dresy, které nechají vzpomenout na slavné období klubu. Vedení klubu dnes představilo i zbrusu nové dresy s svislými zelenobílými pruhy.

O klokanovi na dresech se ještě rozhodne

Nedávno založený klub, kterému zpět na fotbalovou mapu výrazně pomohla i sbírka mezi fanoušky, nyní čeká na to, jestli hráči budou moci na dresu nosit i tradičního klokana, dlouholetý symbol klubu. Až soud má v nejbližších týdnech rozhodnout o tom, komu připadne ochranná známka zahrnující název FC Bohemians Praha a právě logo klokana.

Ochrannou známku totiž zahrnul do konkurzu správce konkurzní podstaty Vladimír Huml, když převzal vládu nad FC Bohemians Praha na začátku roku po jeho krachu a odstoupení z druhé ligy. Pokud soud ochrannou známku známku z konkurzu nevyjme, zůstane původní název i logo v Humlově moci. Ten pak bude moci rozhodnout, komu ochranná známka připadne.

Když soud známku z konkurzu vyjme, připadne právo užívat název a logo třetiligovému Střížkovu, který také usiluje o jméno Bohemians a totožné logo. Tělovýchovná jednota Bohemians Praha, která ochrannou známku fotbalovému klubu pouze pronajímá, ale v tom případě prý Střížkov vyzve, aby se jména i loga vzdal. "Fotbalový svaz rozhodl o tom, že nástupnickým subjektem je Bohemians 1905, to je pro nás rozhodující," řekl sekretář TJ Bohemians Richard Šach.

Reklama