Hlavní obsah

Koller: V Poháru UEFA nesmíme chybět

Borussie Dortmund s Janem Kollerem v útoku bude usilovat o postup z Intertoto cupu do Poháru UEFA. Do cesty se německému klubu, kterým v posledních letech zmítají finanční potíže, v sobotu postaví Olomoucká Sigma. V rozhovoru pro Právo mj. pochválil formu brankáře soupeře.

Foto: ČTK

Janu Kollerovi se v Lize mistrů mimořádně daří. Ve dvou zápasech s Realem Madrid dal dvě branky, ta druhá znamená naději na postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

Dnes vás čeká první souboj se Sigmou Olomouc ve 3. kole Intertoto cupu. Jaký je cíl pro domácí utkání?

Vytvořit si nejlepší výchozí pozici pro odvetu, protože soupeř bude za týden doma určitě hodně nebezpečný a navíc bude mít v zádech výborné fotbalové publikum. Z některých prohlášení hráčů Sigmy byl sice cítit respekt, ale tím se nesmíme v žádném případě nechat ukolébat.

Sledoval jste předchozí kolo, abyste věděl, kdo bude soupeřem Borussie?

Už před utkáním reprezentace v červnu jsem věděl, že v případě postupu nás čeká Sigma. Fandil jsem jí. Chtěl jsem si zahrát s českým klubem. Navíc pro mě i pro Tomáše Rosického je fajn, že budeme hrát v Česku a kamarádi tak budou mít příležitost nás vidět na vlastní oči.

Znáte některého z hráčů Olomouce?

Osobně jen Kováře, s nímž jsem se potkal v reprezentační jedenadvacítce, a pak také při jeho působení v německé nejvyšší soutěži. Velmi dobře vím také o velkých schopnostech obránců Kučery a Hubníka.

Na co vás trenér Marwijk upozorňoval nejvíce?

Zejména nás varoval před podceněním Sigmy. Jde o silný, kompaktní celek s nesmírně propracovanou defenzívou a výborným brankářem Lovásikem, který se dostal do výborné formy. Potkal jsem se s ním, když byl ještě v Jablonci, kde jsem absolvoval jeden trénink jako přípravu před červnovými reprezentačními zápasy.

S jakým cílem vstupuje Borussia do Intertoto cupu?

Jednoznačně chceme postoupit do Poháru UEFA, i když to vzhledem k dalším možným soupeřům bude hodně těžké. Ale vypadli jsme předčasně už loni a podruhé za sebou v pohárové Evropě nesmíme chybět. Pokud budeme hrát jako v průběhu jara v bundeslize, kde jsme se ze spodních pater vyhoupli do popředí, nemělo by se nám to stát.

Reklama