Hlavní obsah

Utkání Liberce v Kerkrade skončilo bez branek

Fotbalisté Liberce v sobotu na hřišti nizozemské Rody Kerkrade sehráli v utkání 3. kola Intertoto cupu bezbrankovou partii. K postupu libereckým stačí v odvetě jakákoli výhra.

Článek

Kouč Rody Huub Stevens se nejvíc obával hlavičkářských schopností dvoumetrového Libora Doška, proto k němu ze zálohy stáhl Novozélanďana Vicelicha, který je se 193 centimetry nejvyšším hráčem jeho týmu. O to víc prostoru měl Doškův kolega z útoku Holenda, ale v první šanci zápasu jej v šestnáctce Papouškův centr těsně minul.

Uzdravený Papoušek nastoupil netradičně ve středu zálohy a táhl většinu útoků Liberce. Jeden z nich zakončil střelou, která se jen o půl metru nevešla mezi tyče. Liberecká čtveřice zadáků spolehlivě zachytávala rychlé výpady domácích, i když Šinglár zasáhl proti Konému, který si naběhl na kolmou přihrávku za obranu, jen zlomek předtím, než by útočník Rody vystřelil.

Ve druhém poločase se víc dostal do hry Došek. Nejprve mu nahrál Abrahám po sólu přes celé hřiště a vytáhlý útočník zamířil k tyči, ale gólman Kujovič byl na místě včas. Pak se Došek po Holendově pasu zbavil obránce, tentokrát byl i brankář krátký, ale míč prošel těsně vedle kolem tyče.

Domácí byli s blížícím se koncem zápasu čím dál nebezpečnější. Cissé ale ukázal, že má s liverpoolským útočníkem stejné jen příjmení a zblízka netrefil v ideální pozici hlavou ani branku. Pak obešel tři liberecké hráče, ale rozvlnil pouze boční síť. Největší šanci zápasu spálil Sergio. Dvacet minut před koncem Hauzr podběhl centr a Brazilec se ocitl před prázdnou brankou. K údivu domácích fanoušků ji ale přestřelil.

Odveta se hraje za týden v Liberci.

Roda Kerkrade - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Paixao - Miranda, Nogueira (všichni Portug.). ŽK: Bodor - Papoušek, Matula.
Kerkrade: Kujovič - Vicelich, Lachambre, Kah Modou, Bodnár - Van Dijk, Sonko, Sergio (87. Ouweland), Bodor - Cissé, Koné (82. Derksen). Trenér: Stevens.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Pudil, Papoušek (68. Hamouz), Hodúr (78. Matula), Abrahám - Holenda, Došek. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: