Hlavní obsah

Fotbalisté Olomouce myslí na dokonání senzace

Radek MalinaPrávo

Žádné bujaré oslavy, žádné veselí. Fotbalisté Sigmy Olomouc sice uhráli v sobotu fantastickou remízu na hřišti Borussie Dortmund, ale žádné odměny se od trenéra Petra Uličného nedočkali. Po nedělním volnu už v pondělí nastoupili k pokračování přípravného drilu na ligu. Dopoledne absolvovali první tréninkovou jednotku, odpoledne druhou. Žádné úlevy.

Článek

"Výsledek byl super, ale pro nás je prioritní liga," usmíval se dobře naložený trenér Petr Uličný. "Samozřejmě že v závěru týdne zvolníme a uděláme vše pro postup," doplnil záhy.

Je to jako na houpačce. V sobotu hráli olomoučtí borci před třiačtyřiceti tisíci diváky na Vestfálském stadiónu, dnes je čeká přípravný zápas s druholigovou Kroměříží. Od středy pak po jednom tréninku denně. Ale přestože už je vše směřováno k odvetě, hlavním obsahem debat borců Sigmy byl pochopitelně ještě sobotní duel.

Babnič litoval neproměněné šance

"Dvakrát jsem šel sám na brankáře, ale řešil jsem to špatně. Je mi to líto," zpytoval zpětně svědomí Peter Babnič, slovenský ofenzívní hráč. Při situaci, kdy obešel i gólmana Weidenfellera, už dokonce zvedal ruce nad hlavu. "Byl jsem blízko k brankáři, tak jsem mu udělal kličku. Dával jsem to do prázdné branky, ale doběhl tam obránce, míč vykopl asi ještě před čárou," vracel se k zahozené šanci Babnič. "Před zápasem bych remízu bral, ale takhle... Mohli jsme vyhrát," posteskl si.

Od spoluhráčů se však výtek nedočkal. "Vždyť jsme jeli do Dortmundu, abychom nedostali moc gólů a odveta byla pro diváky ještě atraktivní. Tenhle výsledek je velmi příznivý," usmál se obránce Michal Kovář. "Borussia v druhém poločase vůbec nevěděla, co hrát, její hráči byli hodně nervózní, zatímco my jsme měli tři jasné šance. Škoda že jsme je nevyužili," posteskl si Kovář, když rekapituloval zápas.

Na Lovásika padala eura

Olomoucké akcie pro odvetu vynesl tak vysoko několika výbornými zákroky brankář Tomáš Lovásik. "Kluci mi pomohli," odmítal chválu skromně. "Byl to největší zápas, jaký jsem kdy chytal. Ale snažil jsem si to užít," vyprávěl.

Ani fanoušci z proslulé jižní tribuny, pod nimiž odchytal druhý poločas, ho z míry nevyvedli. "Něco pokřikovali, a dokonce i nějaké mince na trávník padaly. Ale netrefily mě. Kdybych to však sesbíral, pár eur bych dohromady určitě dal," culil se brankář Sigmy.

Dobře věděl, že si několikrát přece jen vybral slabší chvilku. Zejména při odkopech opakovaně zmatkoval. "V závěru mi ztvrdly nohy. Už trošku pracovala únava, taky psychika, protože jsem cítil, jak blízko je super výsledek," přiznal Lovásik. Snadno pojmenoval nejhorší okamžik zápasu: zbývalo pár minut a po jeho kiksu střílel Odonkor do prázdné branky.

Snad to dotáhneme

"Špatně jsem ten míč trefil, ale pomohl mi Martin Hudec," děkoval Lovásik spoluhráči. Výsledek napumpoval hráčům do žil sebevědomí. Před odvetou už nemluví jen o možnosti zahrát si proti slavnému klubu. Do jejich myslí se začínají vkrádat myšlenky na dokonání senzace.

"V sobotu u nás bude muset hrát Dortmund, to je jasné. Věřím, že gól dáme, využijeme podpory publika a postoupíme," netajil smělý plán Babnič. "Výsledek je pro odvetu velmi příznivý. Doufám, že to dotáhneme," přitakal Kovář.

Reklama

Související témata: