Hlavní obsah

Uličný: Nebyli jsme zbabělí, z toho mám krásný pocit

DORTMUND

Trenér fotbalistů Olomouce Petr Uličný mohl být s vystoupením svých svěřenců ve třetím kole Poháru Intertoto spokojený. Hráči Sigmy uhráli skvělou remízu 1:1 na hřišti favorizovaného Dortmundu a do odvety tak budou vstupovat s ambicemi na postup. Jaké mají šance, a jaké si přinesl poznatky z prvního zápasu, vykládá Uličný v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Před zápasem jste si přál hratelný výsledek pro odvetu, ale není nakonec remíza málo? Mrzí mě nevyužité šance v druhém poločase. Nečekal jsem, že bychom si vytvořili ještě dvě vyložené příležitosti. Ale i domácí měli dobré akce. Mě těší, že jsme nepropadli. Obranná fáze obstála v porovnání s bundesligovým týmem. Určitě jsme byli blíže vítězství.

Čekal jste, že budete mít tolik příležitostí strhnout vítězství na svoji stranu? Šancí bylo proti takovému soupeři hodně. A byly to čisté šance. To mě až rozhodilo, protože takový zkušený hráč jako Péťa Babnič to musí řešit lépe. Pak tam byl ještě Melinho a Bednář v dobré příležitosti, jednou Hudec místo hlavičky zbytečně střílel nohou...

Během třiceti minut jste však musel střídat dva zraněné obránce. Strachoval jste se o výsledek? Bál jsem se. Ze základu už chyběli Glos, Kučera a Hubník. K tomu se zranili Špiláček a Škerle. To bylo silné kafe. Ale podali jsme heroický výkon. Nepočítal jsem, že v takové sestavě uhrajeme tenhle výsledek.

Nezklamal vás soupeř hrou? Myslel jsem, že bude silnější. Ale zvládli jsme to v obraně, zdvojovali jsme Kollera, to bylo klíčové. Už před utkáním jsem mu říkal, aby nás šetřil. Gól sice nedal, ale ukázal kvalitu. A Rosický je jejich jasná jednička. Parádně dával míče.

Co vám ukázalo utkání pro odvetu? Tam, kde v naší sestavě měli být defenzívní hráči, nastoupili kvůli zraněním ofenzívní. Mužstvo bylo složené hodně útočně. Výsledkem bylo, že jsme si vytvářeli nečekaně moc šancí. To je pro mě zajímavý poznatek. Vnitřní přihrávky Melinha byly perfektní. Ukázali jsme se jako mužstvo a udělali si určitý kredit. Dostali jsme se do šancí, nebyli jsme zbabělí. To mě těší. Z toho mám krásný pocit.

Vsadíte tedy i v odvetě na ofenzívnější taktiku? Určitě nebudeme bránit bezbrankovou, i když postupovou remízu. Máme mužstvo na to, abychom si vytvořili šance. S tolika zraněnými defenzívními hráči stejně musíme hrát na góly. Věřím, že jeden dáme.

Odměníte se nějak za senzační výsledek? Na to je brzy. Ale měl jsem úkol dostat lidi na Andrův stadión pro odvetu, tak teď doufám, že bude plno. Chtěl bych, aby přišlo deset tisíc lidí. Uvidí zajímavý zápas z hlediska postupu, navíc Kollera a Rosického, nejlepší hráče soupeře. Snad bude atmosféra jako na nároďák.

Reklama

Související témata: