Hlavní obsah

Zápas Olomouce s Dortmundem budou hlídat stovky policistů

OLOMOUC

Stovky policistů budou v sobotu dohlížet na dodržování pořádku v Olomouci, kam se chystá asi 500 fanoušků německého fotbalového klubu Borussia Dortmund na odvetu Poháru Intertoto s místní Sigmou. V pohotovosti budou také desítky strážníků a bezpečnostní opatření chystá i samotný klub.

Článek

Fanoušci soupeře přicestují podle informací olomoucké policie speciálními autobusy. "Jejich cestu budou monitorovat naši kolegové už od hranic s Německem. My si je převezmeme na hranici kraje a doprovodíme je až na stadión. Ihned po zápase by fanoušci měli odjet," sdělila mluvčí olomoucké policie Marta Vlachová. Doplnila, že hlídky budou také monitorovat příznivce olomouckého klubu.

Přesný počet policistů, kteří se akce zúčastní, mluvčí odmítla sdělit. "Mohu ale říci, že jich budou stovky a budeme mít posily z Ostravy," řekla mluvčí. Konkrétní čísla nechtěl zveřejnit také ředitel městské policie Pavel Skalický. Uvedl pouze, že se do akce zapojí řádově desítky strážníků.

Marketingový manažer olomouckých fotbalistů Martin Rak řekl, že klub posílí při utkání s Dortmundem pořadatelskou službu. "Využijeme služeb oddílu karate a boxu. Zatím ale nemáme informace o tom, že by se k nám chystala z Německa nějaká parta, která se jezdí poprat," uvedl Rak.

Odveta třetího kola Poháru Intertoto na Hané je od pondělí vyprodaná. První zápas v Dortmundu skončil remízou 1:1.

Sigma má s agresivními diváky zkušenost z předchozího kola soutěže. Oba zápasy s polským Štětínem provázely nepokoje v sektoru polských fanoušků, které skončily střetem s pořadateli. Fanoušci Štětína lehce zranili při zápase v Olomouci čtyři policisty a napadli jednoho z pořadatelů, podobně si počínali i v domácí odvetě. Disciplinární komise UEFA polskému klubu za to později vyměřila pokutu dvanáct tisíc švýcarských franků.

Na dodržování pořádku dohlíželo při utkání se Štětínem 90 policistů a 20 strážníků.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články