Hlavní obsah

České fotbalisty londýnské exploze minuly

LONDÝN/PRAHA

Čtvrteční exploze v dopravních prostředích v centru Londýna se českým fotbalovým vyslancům vyhnuly. Chelsea s Petrem Čechem a Jiřím Jarošíkem v úterý odcestovala na turné do USA, Tottenham s brankářem Radkem Černým je v Koreji, a hráči West Hamu United s Tomášem Řepkou a Petrem Mikolandou i trenérem Luďkem Mikloškem byli v době incidentu v tréninkovém centru za městem.

Článek

Nejblíže problematické zóně tak byl nakonec fotbalový manažer Ondřej Chovanec, který v Londýně dojednává angažmá pro Mikolandu, kterého West Ham aktuálně testuje. V sobotu má sehrát další přípravný zápas a po něm se zřejmě fotbalista dozví, zda dostane angažmá pro Premier League.

Chovanec v centru města obědval, očitým svědkem ale nebyl. "Až při odchodu z oběda jsme zjistili, že se něco děje. A brzy jsme bezpečnostní opatření poznali na vlastní oči: kolem nejbližší stanice metra je plno policistů a vchod do stanice je uzavřen," hlásil v rozhovoru pro ČTK hodinu po posledním výbuchu z centra Londýna synovec známého fotbalového kouče Jozefa Chovance.

Mikloško: Pro lidi okolo je to šok

Bývalý fotbalový gólman Luděk Mikloško, který působí ve vedení West Hamu United, zažil novou sérii útoků sice v Londýně, ale v dostatečné vzdálenosti od míst exploze. "Dozvěděl jsem se to z rádia cestou domů z našeho tréninkového centra. To leží ale za městem na periferii, takže nikdo z klubu se poblíž výbuchů nepohyboval," řekl ČTK Mikloško.

Někdejší reprezentační gólman a nyní kouč brankářů ligového nováčka v současné době stejně jako většina obyvatel města hltá televizní zpravodajství s novinkami z místa incidentu. "Policie ale nic konkrétního zatím neví. Pro lidi okolo je to však šok, navíc nikdo netuší, co se to tu znovu vlastně děje. Je to hrůza," povzdychl si Mikloško.

Reklama

Související témata: