Hlavní obsah

Libereckým stačí proti Kerkrade doma vyhrát

LIBEREC

Zúročit bezbrankovou remízu ze soupeřova hřiště doma ve vítězství, zaručující postup. Takový je cíl fotbalistů Slovanu Liberec před sobotním odvetným duelem třetího kola Poháru Intertoto s nizozemským celkem Roda Kerkrade (začátek v 19 hod.). Lepší z této dvojice narazí v semifinále na vítěze souboje Valencie-Gent.

Článek

"Bylo by krásné potkat už ve středu slavnou Valencii, ale tak daleko ještě nemyslíme. Nejprve si musíme poradit s nadcházejícím sokem a pak můžeme uvažovat, co dál," konstatoval liberecký trenér Vítězslav Lavička.

"Hráče připravujeme na usilovnou bitvu proti mužstvu, které pořád cítí reálnou šanci na úspěch. Výsledek 0:0 z Nizozemska je před pokračováním dvouzápasové série ošidný, protože teď může rozhodnout i jediný gól. Chceme hrát důsledně ve všech fázích a hlavně nesmíme brzy inkasovat," podotkl kouč Severočechů.

Liberečtí po pátečním tréninku odcestovali na krátké soustředění do areálu v jabloneckých Břízkách, odkud se přímo přesunou k utkání na domácí stadión U Nisy. V kádru schází útočník Michal Pospíšil, který absolvuje v těchto dnech testy a zdravotní prohlídku ve skotském klubu Hearth of Midlothian v Edinburghu. V pořádku už je stoper Košťál a po operaci začíná trénovat záložník Ančic.

Na hráčích je patrné velké odhodlání

"Na hráčích je patrné velké odhodlání. A zejména z těch, kteří předtím nedostávali tolik příležitostí, vyzařuje touha prosadit se trvale do základní sestavy a obstát i na mezinárodním poli, což je velmi pozitivní faktor," doplnil asistent kouče Michal Zach, který po působení v druholigových klubech Neratovic, Mostu a Ústí nad Labem zažívá první trenérskou konfrontaci se zahraničním fotbalem.

K nejsledovanějším libereckým fotbalistům patří v současnosti útočník Libor Došek, o něhož se uchází pražská Sparta. "Osobně nejsem s nikým z Letné v kontaktu, všechno nechávám na manažerovi Ondrovi Chovancovi. Spekulace o přestupu mě nezajímají. Soustřeďuji se jen na výkony na hřišti. Chci pomoci k postupu Liberce a věřím, že by mohl stačit jediný gól. Obrana Nizozemců je určitě zranitelná," tvrdil vytáhlý forvard.

V liberecké brance se v letošním Intertoto Cupu už vystřídali Petr Bolek, Marek Čech i Zbyněk Hauzr, který chytal v Kerkrade. "I když se tentokrát mezi tyče nedostanu, protože mi trenéři v týdnu oznámili, že v nominaci pro odvetu jsou Čech s Bolkem, věřím, že postoupíme. Předpokládám, že si vytvoříme převahu a šance, ale kluci v obraně si musí dát pozor hlavně na brejky," řekl Hauzr.

Reklama

Související témata: