Hlavní obsah

Olomouc nastoupí proti Dortmundu oslabena o Kučeru a Špiláčka

Bez kapitána Radima Kučery a defenzivního záložníka Radka Špiláčka se budou muset obejít fotbalisté Sigmy Olomouc v sobotní odvetě třetího kola Poháru Intertoto s Borussií Dortmund. V prvním utkání v Dortmundu před týdnem Olomouc remizovala 1:1 a má před odvetou velkou naději na postup.

Článek

Pakliže se jí to podaří, v semifinále může narazit na dalšího německého soupeře, Hamburk s Davidem Jarolímem.

Domácí trenér Petr Uličný však navzdory výhodě vlastního stadionu vidí možnosti soupeřů stále vyrovnaně. "Šance obou týmů na postup vidím stále padesátiprocentní, ale naději nám dává i bezbranková remíza," připomněl Uličný pohárovou matematiku, která je na domácí straně. "Nemůžeme se ale hnát bezhlavě do útočení. Záleží spíše na tom, jak bude hrát soupeř, který musí dát branku, aby postoupil," uvažoval kouč.

Velkou šancí budou brejky

Velkou šancí jeho mužstva budou proto brejky. "Mohli jsme mít větší sílu i ve standardních situacích, ale při absenci zraněného Kučery poněkud poklesla," litoval trenér. Po odchodu Škerleho na hostování do Mostu se na pravém kraji olomoucké obrany objeví uzdravený Roman Hubník, jeho bratr Michal nastoupí v útoku místo Bednáře.

Výprava Dortmundu přistála v pravé poledne na brněnském letišti v Tuřanech a z letadla vystoupili v kompletním složení i s oběma českými fotbalisty Janem Kollerem a Tomášem Rosickým. Výpravě se ale zatoulalo 45 kusů zavazadel, která po chybě personálu dortmundského letiště cestovala omylem do Prahy a dorazí dodatečně do olomouckého hotelu Gemo až večer.

Mezi prvními prošel pasovou kontrolou Jan Koller. Domů se těšil. "Bude to určitě z našeho pohledu extra zápas, budeme hrát doma. Navíc po remíze 1:1 mají oba týmy stejné šance na postup," připomněl rekordman mezi reprezentačními kanonýry.

V Olomouci bylo fantastické prostředí, vzpomíná Koller

Věřil, že se jeho tým poučí z chyb v prvním utkání a těší se na vyprodaný stadion, který dobře zná z reprezentačních startů proti Slovensku a Moldavsku. "V Olomouci bylo fantastické prostředí a já věřím, že podobná atmosféra bude i nyní," přál si Koller, který by už nerad přispěl k domácí radosti vlastní brankou, jako se mu povedlo v prvním zápase.

Na rozdíl od něj nebyl jeho krajan Rosický nijak sdílný. "Nemám dovoleno mluvit," odmítl na letišti žádost o interview přítomných novinářů i České televize a rychle zamířil do autobusu. Stejně odehnal i lovce autogramů, které si pak ale částečně usmířil, když vystoupil z autobusu a rozdal několik podpisů.

Trenér Bert van Marwijk optimismem nehýřil

Ještě před odletem z Dortmundu německým médiím řekl, že Olomouc je ve výhodě. "My však uděláme všechno pro to, abychom vyhráli, protože vyřazení by pro nás znamenalo velkou blamáž," řekl Rosický.

Nizozemský trenér Bert van Marwijk také zvlášť velkým optimismem nehýřil. "Sigma má velmi kvalitní a zkušený tým, což nám názorně ukázala před týdnem. Spoléhám ale, že se nám na hřišti soupeře bude dařit lépe, než doma," prohlásil trenér.

Zápas začíná v 19:00 hodin a v přímém přenosu jej vysílá na druhém programu Česká televize. Andrův stadion v Olomouci s kapacitou 12.072 diváků je už od pondělí beznadějně vyprodán. Zápas řídí Švéd Daniel Stalhammer.

Reklama

Související témata: