Hlavní obsah

Brazilský svaz nepovolí Robinhův přestup do Realu Madrid

RIO DE JANEIRO

Brazilská fotbalová konfederace za současných podmínek neschválí přestup útočníka Robinha ze Santosu do Realu Madrid. Transakce s nákupem šedesáti procent práv na hráče podle jejích funkcionářů neodpovídá pravidlům a jednadvacetiletý fotbalista od svazu nedostane mezinárodní přestupní certifikát nezbytný k odchodu do španělského velkoklubu.

Článek

Santos svou hvězdu nechce pustit, ačkoliv Robinho kvůli přestupu do Realu už téměř měsíc stávkuje a netrénuje. Madridský velkoklub ve čtvrtek přišel s tím, že za třicet milionů koupil šedesát procent práv na hráče, která vlastnil klub. Zbylý podíl patří samotnému Robinhovi, jenž se ho vzdal, aby za něj Real nemusel zaplatit astronomických 50 miliónů dolarů požadovaných Santosem.

Brazilskému klubu se však tato transakce vůbec nelíbí a i svazoví funkcionáři jsou přesvědčeni, že je nepřípustná. Podle právního ředitele svazu Carlose Eugenia Lopese má Santos v případě jednostranného vypovězení kontraktu, což Robinho učinil, nárok na celých padesát miliónů. "Nevydáme potřebný doklad, protože přestup nesplňuje právní náležitosti. Nemůžeme ho pustit ani podle brazilských pravidel, ani podle regulí FIFA," prohlásil.

Svaz dostal od Santosu informaci, že klub s přestupem nesouhlasí. "Pustí ho jen za padesát miliónů dolarů. Robinho by měl na čtyřicet procent svých práv nárok jen v transakci, která by byla učiněna na základě dohody obou stran. Pokud sám předčasně ukončí smlouvu, nevlastní nic," uvedl Lopes.

Vedení Realu ve čtvrtek na oficiálních internetových stránkách uvedlo, že přestup byl dokončen, ale dnes klubový viceprezident Emilio Butragueňo mluvil opatrněji. "Ještě to není hotové, ačkoliv už jsme velmi blízko," prohlásil. Zástupci Santosu však mají jiný názor. "Situace se nezměnila, zůstává pořád stejná. Jestli Real zaplatí padesát miliónů, dostane ho, jinak Robinho zůstane tady," řekl prezident brazilského klubu Marcelo Teixeira španělskému sportovnímu deníku Marca.

Reklama

Související témata: