Hlavní obsah

Inter zrušil turné po Anglii

MILÁN/LONDÝN

Události posledních dní v Londýně mají za následek zrušené anglické turné italského fotbalového velkoklubu Inter Milán. Italové o tom informovali v sobotu na oficiálních stránkách klubu. V Anglii měli italští fotbalisté sehrát čtyři zápasy s kluby Crystal Palace, Portsmouth, Leicester a Norwich. Posledně jmenovaný již oznámil, že bude požadovat od Interu odškodnění.

Foto: ČTK

Andy van der Meyde z Interu Milán (vlevo) bojuje o míč se Solem Campbellem z Arsenalu - archiv.

Článek

Italský klub na stránkách Inter.it oznamuje, že bude příští týden pokračovat v přípravách na sezónu v Brunicu. Další přátelská utkání jsou v jednání. Jako důvod zrušeného turné uvádí zvýšené riziko teroristických útoků. To se však nelíbí anglickým klubům. Ty svým fanouškům nabízejí možnost vrácení vstupného. Nicméně dodávají, že činí vše proto, aby se jim podařilo nalézt za italského soupeře náhradu. Ještě v pátek přitom trenér Roberto Mancini i další představitelé Interu ubezpečovali, že turné proběhne podle plánu, dodává ČTK.

.: ANKETA
Souhlasíte s rozhodnutím italského klubu Inter Milán zrušit cestu do Anglie kvůli terorismu?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Anglické turné měl Inter Milán zahájit v pondělí s Leicesterem na stadiónu Walkers. "Jsme krajně zklamáni z rozhodnutí Interu Milán," uvedl mluvčí na klubovém webu. Na zápas si koupilo lístky přes 25 tisíc lidí. Zprávu o zrušení obdrželi představitelé Leicesteru faxem v sobotu ráno. "Obrátíme se na fotbalovou asociaci a na UEFA a budeme od Interu požadovat podstatné odškodnění," dodal mluvčí.

Své zklamání a rozčarování z rozhodnutí italského klubu vyjádřili na internetových stránkách i představitelé Crystal Palace. Připomínají, že se jedná o první velkou sportovní událost, která byla v důsledku teroristických útoků ze 7. července zrušena. Zápas se měl hrát 27. července a kluboví činitelé ujistili fanoušky, že se snaží pro tento termín sehnat nového soupeře.

Jako nesprávné rozhodnutí označují zrušení přátelského utkání i představitelé klubu Norwich, který měl s Interem hrát 29. července. Na stránkách uvádí, že Inter zrušením cesty do Anglie nahrává teroristům. "Snažíme se na pátek domluvit nového soupeře a doufáme, že ho budeme moci oznámit v několika následujících dnech," uvedl klubový šéf Neil Doncaster.

Reklama