Hlavní obsah

Liberec v Poháru Intertoto skončil

LIBEREC

Fotbalisté nizozemského klubu Roda Kerkrade odčinili rok staré vyřazení v třetím kole Poháru Intertoto od Liberce. V sobotním libereckém duelu dokázali remizovat 1:1, a protože před týdnem skončil zápas bezbrankovou remízou, díky většímu počtu nastřílených gólů na soupeřově půdě vezou domů postup do semifinále soutěže a naději na Pohár UEFA.

Článek

Před zápasem uctily společně oba týmy oběti nočního výbuchu v Egyptě. Od první minuty bylo zřejmé, že především domácí by rádi ukončili nerozhodnutý souboj přesným zásahem, jenže střelecké štěstí jejich aktivitě nepřálo.

Už v šesté minutě měl brankář Rody na svém kontě čtyři zásahy, ale ke škodě Severočechů žádná nebyla tak přesná, aby skončila v síti. Nejlépe se prezentoval Libor Došek, který už v druhé minutě nádhernou střelou natáhl Kujoviče k akrobatickému zákroku.

Ani hosté ale nespoléhali na pouhé hlídání nerozhodného stavu. V osmé minutě se prezentoval poprvé Brazilec Sergio, jenže jeho pokus z dvanácti metrů dokázal Čech zneškodnit, podobně jako slibný průnik téhož hráče v 26. minutě.

Po půlhodině hry se začali hosté před Čecha dostávat stále častěji. Posledním slibným pokusem byla Doškova hlavičková dorážka z 29. minuty, která ale skončila mimo. To Sergio v 38. minutě předvedl přesnější mušku: na hranici šestnáctky se dostal k odraženému míči a výtečně ho zatočil do růžku liberecké branky.

Domácí se pustili do zteče

Domácí se okamžitě pustili do zteče, ale do poločasu stačil zahrozit jen Papoušek ránou z dvaceti metrů, která jen o pár decimetrů minula břevno. Ale ani po přestávce svůj aktivní projev neopustili a stále častější centry z obou stran hodně zaměstnávaly obranu nizozemského klubu, který si vybíral pořádnou porci štěstí. V 49. minutě Zápotočného trestný kop vyrazil Kujovič na roh, podobně skončila řada nebezpečných situací mezi 50. a 60. minutou.

V 63. minutě ale domácí mohli být rádi, že nebylo po zápase. V útočné euforii totiž zapomněli na Koného, který šel sám na Čecha, jenže ten jeho pokus o oblouček vystihl právě včas. Domácí po zbytek zápasu dělali všechno pro to, aby výsledek strhli na svou stranu. Zápotočný se vysunul do útočné řady, která posledních dvacet minut hrála ve třech, ale dlouho se jí nedařilo vykřesat plamének naděje.

Ten přišel deset minut před koncem, kdy si Došek na hranici šestnáctky pohrál s hostujícími obránci a jeho přesná střela zapadla do sítě po levé ruce zoufalého Kujoviče. Zápas dostal okamžitě dramatický náboj, který neztratil až do posledního hvizdu rozhodčího Wacka. Po něm se ale radovali hosté, remíza 1:1 je posunula do semifinále.

Výsledek:
Slovan Liberec - Roda Kerkrade 1:1 (0:1)
První zápas 0:0 - postupuje Kerkrade.
Branky: 80. Došek - 38. Sergio. Rozhodčí: Wack - Dingert, Margenberg (všichni Něm.). ŽK: Senden, Kujovič (oba Kerkrade). Diváci: 5050.
Sestavy:
Liberec: Čech - Šinglár (78. Matula), Zápotočný, Košťál, Janů - Papoušek, Hodúr, Abrahám, Dort (62. Holenda) - Hološko (68. Hamouz), Došek. Trenér: Lavička.
Kerkrade: Kujovič - Bodnár, Senden, Kah Modou, Lachambre - Vicelich, Van Dijk, Sergio (85. Van Desel), Bodor - Cissé (71. Derksen), Koné (90. Sonko). Trenér: Stevens.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články