Hlavní obsah

Hráči Realu Madrid se prali v Tokiu

Fotbalisté Realu Madrid prohráli na asijském turné s týmem Tokio Verdy 0:3. Slavný španělský velkoklub tak po přesunu z Číny do Japonska nestačil na celek, který v posledních šesti zápasech dostal 26 branek a nedávno propustil argentinského kouče Osvalda Ardilese.

Foto: ČTK/AP

Na Davida Beckhama prý japonský protihráč plivl.

Článek

Favorit, v jehož dresu po lehčím zranění znovu nastoupil David Beckham, prohrával už od sedmé minuty, kdy se trefil Daigo Kobajaši. O dvacet minut později vstřelil brazilský útočník Washington druhý gól a v osmé minutě druhého poločasu skóroval i Takuja Jamada.

Atmosféru utkání poznamenala poločasová potyčka v tunelu vedoucím do šaten. Zapleten do ní byl i Beckham, jenž předtím obvinil jednoho ze soupeřů, že na něho na hřišti plivl. "Toda mi plivl do tváře," řekl kapitán anglické reprezentace. Ronaldo a Michel Salgado se pak ve strkanici snažili dostat do šatny Verdy, aby si incident s Todou vyříkali.

Mezi Beckhamem a bývalým záložníkem Tottenhamu to v prvním poločase na hřišti jiskřilo. Trenér Realu Vanderlei Luxemburgo po zápase Todu obvinil, že se jeho hvězdu snažil vyprovokovat. "Nakopl ho, když se rozhodčí nedíval. V poločase to někteří naši hráči neunesli," řekl kouč.

Toda ale všechna obvinění odmítl. "To Beckham kopl mne, já mu za to jen nadával," řekl. Na Beckhama prý úmyslně neplival. "Nějaké sliny tam létaly, ale určitě jsem ho nezasáhl," dodal.

Ve středu hraje Real s dalším japonským klubem Jubilo Iwata a asijské turné završí přípravným zápasem v Bangkoku.

Reklama