Hlavní obsah

Oslabená Olomouc si věří i na Hamburk

PRAHA

Olomouc je v těchto dnech hlavním městem fotbalu v Česku. Po vyřazení Borussie Dortmund i s Kollerem a Rosickým z Intertoto cupu přijede na Hanou už v úterý další věhlasný německý tým. Hamburger SV se však momentálně jeví silnější, než byl vestfálský celek. Středeční bitva o postup do finále soutěže tak slibuje velkou fotbalovou podívanou.

Článek

"Na všechno je hrozně málo času, ale musíme to zvládnout," poznamenal sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček, zajišťující v pondělí všechny organizační náležitosti kolem prvního semifinálového duelu.

"Výkop bude ve středu ve 20.15 hodin. Jednáme také o přímém přenosu s českými televizemi. ČT už nás odmítla z programových důvodů, Prima vysílá v tomto čase Přemka Podlahu. Do zahraničí však signál půjde, Němci mají o přímý přenos velký zájem," řekl Právu Kubíček, podle nějž mají dnes být v prodeji zbývající tři tisíce vstupenek.

Kubíček věří, že Andrův stadión se zaplní jako v sobotu a bude opět dvanáctým hráčem domácích. Odveta je na programu tuto sobotu v Hamburku.

Kdo postoupí do dalšího kola Poháru Intertoto?
Tipujte v anketě na konci článku!

Trenér Petr Uličný už ani nekomentuje velkou marodku, která řádí v jeho týmu. "Vezmu jen hráče, kteří by za normálních okolností hráli. Dlouhodobě je zraněný Špiláček, na marodce zůstává i Vyskočil. Kučera dostal od lékařů týden absolutního klidu, aby byl použitelný na úvod ligy. Trápí ho třísla. König si poranil sval v sobotním zápase, kdy musel být pro zranění střídán i Michal Hubník, ale ten by stejně nehrál kvůli dvěma žlutým kartám. Na tribuně bude i vykartovaný gólman Lovásik," nabídl kouč výčet největších ztrát.

Žádné skepsi však nepropadá. "Už si ani nestěžuji, za posledních čtrnáct dní jsem si zvykl. Máme v mužstvu talentované hráče, kteří dokázali v předchozích zápasech využít nabídnutou šanci. Tu dostanou znovu. Musím klukům poděkovat za přístup nejen k samotným zápasům, které jsou svátkem pro ně i celý region. Naší velkou zbraní bude znovu týmový duch a kolektivní výkon," dodal kouč.

Hamgurg vyřadil portugalskou Leiriu

Hamburk, který má ve svém středu českého záložníka Davida Jarolíma, přiletí dnes kolem poledne a večer bude trénovat na Andrově stadiónu. Na Hanou míří s vizitkou přemožitele portugalské Leirie.

"Máme odvetu na videu. To si v pondělí večer pořádně prohlédnu a sestříhám, abych ho ukázal v úterý hráčům a upozornil je na přednosti i slabiny soupeře. Mám samozřejmě i nějaké další informace, i když není časový prostor jich získat co nejvíc. Vím, že mají výborný útok v čele s Mpenzou a za ním podhrotového van der Waarta. A dobře organizovanou hru režíruje Jarolím," nabídl Uličný první poznatky v pondělí odpoledne.

Sigma také ukázala svoji sílu

Sigma však také ukázala svoji sílu. Tou je především kvalitní obrana v čele se zkušeným Kovářem a mladíky Romanem Hubníkem a Hudcem, který doslova uskákal ve vzdušných bitvách Kollera. Ve středové řadě se skvěle ukazují posily Melinho a Onofrej. Dobře si vedl také mladíček Vacek.

Útoku chybí jediné. Babnič se umí dostat do šancí, ale potřebuje prolomit střeleckou smůlu, podobně jako Bednář. Co se týká gólmana, Lovásika nahradí Blaha nebo Černý. "Chceme si vytvořit dobrou pozici pro odvetu. Postup je velkou motivací. Důležité je, že mužstvo získalo zdravou sebedůvěru. Kdo vyřadí Dortmund, už musí něco umět," zdůraznil Uličný.

Reklama

Související témata: