Hlavní obsah

Jarolím: Ze Sigmy máme respekt, ale chceme ji vyřadit

Pikantní bude utkání Olomouce s Hamburkem pro záložníka německého klubu Davida Jarolíma. Český hráč se opět představí doma a bude chtít zabránit dalšímu vyřazení německého klubu v Poháru Intertoto. "Chceme do Poháru UEFA," vysvětluje v rozhovoru pro deník Právo motivaci německého celku David Jarolím.

Článek

Jak vypadal zápas Hamburku s Leiriou z vašeho pohledu?Už v Portugalsku jsme vyhráli 1:0 a od toho se vyvíjela i odveta. Soupeř nás ale v Hamburku pozlobil. Nenechal se zlomit. Dokonce měl i nějaké šance. My jsme ale šli jednoznačně za postupem. Co mne nepříjemně překvapilo, že hosté hráli nejen agresívně, ale chvílemi i hodně záludně.

I když jste neodehrál celé utkání, podílel jste se na gólech? Intertoto cup hrajeme v rámci přípravy, ale nepodceňujeme ho. Chceme tudy do Poháru UEFA, ale trenér zkouší různé varianty sestavy. U mne začala akce před druhým gólem, přímou gólovou přihrávku jsem si však nepřipsal, což však není podstatné. Důležitý je postup.

Sigma překvapila Dortmund. Co o středečním soupeři víte? Ze Sigmy máme respekt, ale chceme ji vyřadit. To, že přemohla Dortmund, je parádní úspěch. V Německu to mělo veliký ohlas. Podle toho, co jsem viděl a vím, Olomouc hraje velmi dobrý fotbal, jeden z nejlepších v české lize a prý se i dobře posílila. Má také výborného trenéra Uličného.

Kdy do Olomouce letíte? Pokud vím, někdy v úterý ráno, abychom tam byli na oběd a večer si zatrénovali na olomouckém trávníku.

Neptal se vás trenér, co o Olomouci víte? Už se mě ptal, ale moc jsem mu toho neřekl, protože informací tolik nemám. Ale pak jsem se o Sigmě něco dozvěděl od táty a bratra Lukáše.

To nemáte na videu její zápasy s Dortmundem? Trenér nám video nepouští, ale vím, že soupeře z videa studuje. Zápasy má určitě nahrané a připraví nám informace, jak na Hanáky.

Těšíte se na zápas? To víte, že ano. Jednak se podívám domů a také vím, že v Olomouci je nádherný stadión a báječné sportovní publikum. Věřím, že si tam užiji krásnou atmosféru, i když mi fanoušci nebudou nakloněni.

Na vlastní oči vás také může vidět trenér reprezentace Karel Brückner, který v Olomouci bydlí a mluví o vás jako o jednom z hráčů, které sleduje. Motivuje vás to? Takhle jsem o tom nepřemýšlel. Pokud o mně ví, těší mě to. V reprezentaci je ve středové řadě obrovská konkurence. Dostat se do ní je nesmírně těžké. Jestli trenér Brücknera zaujmu, budu jen rád, ale nedělám si přehnané naděje. Určitě mi jeho přítomnost nebude svazovat nohy.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín