Hlavní obsah

Olomouc se ještě pokusí poprat o dobrý výsledek

OLOMOUC

Prohra 0:1 v prvním semifinálovém utkání Poháru Intertoto s Hamburkem snížila naděje olomouckých fotbalistů na další postup. V domácí odvetě příští středu v Německu bude osmý klub bundesligy vysokým favoritem a olomoucký trenér Petr Uličný už začíná směřovat svoji pozornost spíše k začátku první ligy.

Článek

Uličný po utkání uznal, že Hamburk má mnohem lepší a kvalitnější tým než Sigma. "Pochopitelně se v odvetě nevzdáme. Těžko si ale soupeř nechá po slibném výsledku z Olomouce nechat sebrat postup," řekl. "My jsme už svůj úkol splnili po vyřazení Štětína a přeplnili postupem přes Dortmund. Souboje s Hamburkem jsou jen další nadstavbou našich cílů," poznamenal Uličný.

Proti Hamburku se dostávala Sigma jen s velkými obtížemi do střeleckých příležitostí. Na rozdíl od předcházejícího souboje s Borussií Dortmund se do hry příliš často nedostávaly nové posily Olomouce Onofrej a Melinho. "Hamburk hrál skvěle v defenzivě. Oba noví hráči měli mnohem méně prostoru a hlavně času k zakládání útočných akcí," řekl Uličný.

Způsob hry Hamburku a Dortmundu podle něho nelze vůbec srovnat. "Proti Borussii, která příliš nebránila ve středu pole a měla dost děravou pravou stranu obrany, se nám dýchalo mnohem volněji," tvrdil Uličný.

Zaskočit museli mladíci

Při rozsáhlé marodce olomouckých fotbalistů museli za opory zaskočit mladíci, kteří naznačili své kvality. "V tom vidím hlavní přínos Poháru Intertoto. Mladí hráči se skvěle chopili příležitosti," uvedl Uličný.

Pochválil brankáře Martina Blahu, který nahradil potrestaného Tomáše Lovásika. "Při vstupu do velkého fotbalu měl velmi těžkou premiéru a rozhodně nezklamal. Totéž platí o osmnáctiletém Kamilu Vackovi, spolehlivě hrál v obraně i dvacetiletý Radim Kopecký," dodal Uličný.

Nyní už olomoucký kouč začíná zaměřovat svoji pozornost spíše k prvoligové soutěži. "Pochopitelně Pohár Intertoto v Hamburku nepodceňujeme. Nyní už ale dostává jednoznačnou přednost v našich plánech první liga. Bude hodně záležet na dobrém startu. K němu by nám měly dopomoci i slibné výsledky z Poháru Intertoto," řekl olomoucký kouč.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články