Hlavní obsah

Jarolím si řekl o pozvánku do reprezentace

OLOMOUC

Nešlo si jej nevšimnout. Na pravém kraji zálohy Hamburku kouzlil s míčem, stál také u zrodu klíčové akce prvního semifinále Intertoto cupu. Českého záložníka ve službách bundesligového klubu Davida Jarolíma sice pozvánky do národního týmu míjely, ale ve středu si v Olomouci znovu výkonem hlasitě řekl o pozornost kouče Karla Brücknera.

Článek

A šedovlasý stratég, který úspěšně válčí s naší reprezentací v kvalifikaci MS, šikovného středopolaře v hledišti Androva stadiónu bedlivě sledoval. "Vím, že tu pan Brückner byl, tím jsem se ovšem netrápil. Nebyl jsem z toho nervózní. Já se teď reprezentací nezabývám, nedívám se do budoucnosti. Pro mě je prvořadý výkon v klubu, jen ten mi k pozvání může pomoci," říkal Jarolím po utkání.

Uvědomuje si, že dostat se do reprezentace, to není v Česku nic jednoduchého, přesto úspěšným angažmá v německé bundeslize by se k tomu mohl dopracovat. "Jenže konkurence v záloze nároďáku je obrovská, takže si tím nelámu hlavu. Na druhou stranu je snem každého fotbalisty přetáhnout přes hlavu nejcennější dres a toužím po tom také já. Ta pravá víra, že to jednou přijde, mi ale trošku začíná scházet," přiznal.

:. ANKETA
Měl by být David Jarolím v české fotbalové reprezentaci? Hlasujte v anketě na konci článku.

Pokud bude pokračovat ve výkonech, jaké předvedl v Olomouci, nemusí se bát, že by na něj v budoucnu kouč Brückner zapomínal. Neustále se nabízel, působil neuvěřitelně suverénně. Je na něm znát, že už vyspěl, v 26 letech má na kontě 119 bundesligových startů a 8 gólů. "Ten zápas se povedl celému týmu, výhra je zásluhou kolektivního výkonu. Přesně takový výsledek jsme si přáli uhrát, je to stejné jako ve čtvrtfinále v portugalské Leirii," vzpomněl si.

Zakončení vázlo

Přesto viděl ve srovnání Olomouce a minulého soupeře znatelný rozdíl. "Sigma byla hodně oslabená, přesto má mužstvo tak o polovinu silnější než Portugalci. Hodně nás trápila, ale my jsme předvedli velice koncentrovaný výkon. Dokonce jsme si vytvořili i více šancí, jenže zakončení vázlo. Příležitosti spaloval hlavně Mpenza, tak doufám, že nás to v odvetě za týden nebude mrzet. Mohli jsme vyhrát určitě dva tři nula," poznamenal Jarolím.

Kromě soustředění na vlastní výkon, jenž vyšperkoval vtipnou narážečkou s van der Vaartem, po které pak šikovný Nizozemec nádhernou trefou zápas rozhodl, stihl sledovat i soupeře.

"A přiznám se, že jsem čekal víc od Brazilce Melinha. Párkrát jsme se střetli, ovšem kromě několika pádů až tak vidět nebyl. Naopak se mi zamlouval výkon mladého brankáře, na svůj věk byl jistý a má před sebou velkou budoucnost," chválil za premiéru mladíka Blahu.

Kovář si na propocený dres počkal

Po zápase si za Jarolímem pro dres přišel nejzkušenější muž domácího týmu, kapitán Kovář, jenže český záložník si úplně propocené triko nedokázal ze sebe vysvléci. Olomoucký bek se tak dočkal až později. "Byla to zabíračka, Sigma produkuje nátlakový fotbal a měla nesmírně nebezpečné standardní situace. Naštěstí jsme si je pohlídali," oddechla si opora Hamburku.

Prozradil, že německý klub založil svůj výkon na pozorné defenzívě a brejcích. "My se nemuseli nikam hnát, čekali jsme na chybu," vykládal Jarolím a ke středeční odvetě v AOL Areně dodal: "Nebude to legrace, nic nesmíme podcenit. Možná se Olomouci nějací hráči už uzdraví, takže si zase budeme muset dávat velký pozor. Ještě ve finále nejsme."

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň