Hlavní obsah

Olomouci bude chybět při odvetě v Hamburku i Melinho

HAMBURK

I do středeční odvety semifinále Poháru Intertoto na půdě Hamburku SV nastoupí fotbalisté Olomouce se značně oslabeným kádrem. Kouč Petr Uličný bude vedle řady opor postrádat i tvořivého záložníka Brazilce Melinha. Ten těsně před odjezdem onemocněl virózou a zůstal doma.

Článek

Sigma před týdnem podlehla osmému týmu německé bundesligy na domácí půdě 0:1, proto je před odvetou ve svízelné pozici. Ovšem Hanáci, kteří v minulém kole soutěže vyřadili favorizovaný Dortmund, se i v Hamburku chtějí pokusit zamíchat postupové karty.

"Jako správní profesionálové se pokusíme v Hamburku uhrát kvalitní výsledek. Německý tým je sice favoritem, ale pokusíme se poprat o postup do dalšího kola," prohlásil Uličný.

Ve výpravě do Hamburku se objevilo pouhých čtrnáct hráčů. S týmem sice cestuje i obránce a kapitán Radim Kučera, ale ten po zranění ještě stále není v plné kondici a Uličný nepočítá s jeho zařazením do základní sestavy. "Rád bych proti Hamburku nastoupil, ale spíše budu připraven až na ligovou soutěž. Nyní zřejmě zůstanu jenom na lavičce náhradníků," řekl Kučera, který se už zapojil do přípravy s mužstvem.

Lovásik je zpět

Sigma se musí vedle Melinha obejít bez zraněných Romana Hubníka i jeho bratra Michala, Königa, Špiláčka a Vyskočila. "Postihla nás velká absence klíčových hráčů," litoval Uličný. Jedinou pozitivní zprávou je návrat brankáře Lovásika po vypršení trestu za dvě žluté karty. I když nováček v brance Olomouce Blaha odvedl v prvním utkání proti Hamburku spolehlivý výkon.

V taktických plánech bude po domácí prohře Uličný spoléhat hlavně na poctivou práci v defenzivě. "Neměli bychom dostat branku. Každý tým i v souboji se silnými soupeři má šanci. Kdyby se nám naopak podařilo v závěru vstřelit branku, tak bychom Hamburku jeho cestu do finále zdramatizovali," přál si Uličný.

Fotbalisté Olomouce vyrazili k odvetě krátce před polednem leteckým speciálem z Brna společně s takřka osmi desítkami svých příznivců. V Hamburku se celá výprava ubytovala v hotelu Intercontinental a večer od 18:30 si tým naplánoval v moderní hamburské aréně první přípravu.

Příští soupeř Dolla nezajímá

Domácí po těsném vítězství na Hané soupeře nepodceňují, neboť skalp Dortmundu je v Německu více než vážným varováním. "Sice se už spekuluje o našem postupu, ale nečeká nás v žádném případě snadná záležitost. Olomouc i v oslabení ukázala svou sílu a kvalitu," řekl trenér Hamburku Thomas Doll.

Na pravé straně středové řady opět počítá s Čechem Davidem Jarolímem a oproti olomouckému zápasu se do sestavy vrátí po vypršení trestu Demel. Chybět ovšem bude stoper Boulahrouz, který má svalové potíže.

Lepší tým narazí s největší pravděpodobností na španělskou Valencii, která vyhrála první semifinále nad Rodou Kerkrade 4:0. "Příliš mě nezajímá, kdo bude naším dalším soupeřem. Pro nás je nyní nejdůležitější zápas s Olomoucí, který musíme dotáhnout do naší postupové koncovky," tvrdil Doll.

Vedení Hamburku se netají tím, že v případě postupu je ve hře velmi atraktivní finanční zisk ve výši jednoho miliónu eur ze vstupného, prodeje televizních práv a z reklam. Odveta začne ve 20:15, v přímém přenosu ji vysílá německá televize DSF.

Pravděpodobné sestavy
Hamburk: Wächter - Wicky, Van Buyten, Reinhardt, Atouba - Jarolím, Demel, Trochowski - Van der Vaart - Mpenza, Lauth.
Olomouc: Lovásik - Kopecký, Kovář, Hudec, Pečnik - Randa, Rýdel, Vacek, Onofrej (Glos) - Babnič, Schulmeister.

Reklama

Související témata: